A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Δήλωση της Βουλευτή Τρικάλων της Ν. Δ. Κατερίνας Παπακώστα

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11katerPap«Η φετινή θεματική του ΟΗΕ για την Ημέρα της Γυναί-κας «Ισότητα των φύλων σήμερα για ένα αειφόρο αύριο » μας υπενθυμίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο...

ότι τα γυναικεία κινήματα ποτέ δεν υπήρξαν εσωστρεφή και περιχαρακωμένα, αλλά αντίθετα, εξαιτίας της ιδιοσυστασίας τους αγκάλιαζαν και διαχέονταν αυθόρμητα σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Η ισότητα των φύλων σε κάθε πεδίο δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία και τη μελλοντική της εξέλιξη. Η ελλιπής ανάπτυξη της ισότητας των φύλων περιορίζει τις δυνατότητες για αειφόρο ανάπτυξη ολόκληρης της κοινωνίας, δεδομένων μάλιστα των πολλαπλών ρόλων που συνεχίζει να έχει η γυναίκα στην εργασία και την οικογένεια.

Η δήλωση του ΟΗΕ για φετινή Ημέρας της Γυναίκας διευκρινίζει την θεματική της ως εξής: «Η προώθηση της ισότητας των φύλων στην συνάφεια της κλιματικής κρίσης και της μείωσης κινδύνων καταστροφών είναι μία από τις σημαντικότερες πλανητικές προκλήσεις του 21ου αι.». Οι γυναίκες συνεχίζουν να αποτελούν σε παγκόσμια κλίμακα την πλειοψηφία του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και αυτός είναι ένας από τους λόγους, αλλά όχι ο μόνος, που παραμένουν ιδιαίτερα ευάλωτες στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Η πρόοδος στην προώθηση της ισότητας στον εργασιακό χώρο τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα ουσιαστική. Η θέση της γυναίκας έχει βελτιωθεί ριζικά ακόμη και σε σύγκριση με πολύ πρόσφατες δεκαετίες. Μένουν όμως πολλά να γίνουν ακόμη. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας Φύλων με μόλις 51.2 μονάδες έναντι 66.9 του Ευρωπαϊκού Μέσου Όρου.

Αυτή, όμως, η κατάταξη δεν θα πρέπει να υποβαθμίζει την σημασία της προόδου που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα. Η Equileap είναι μία από τις εγκυρότερες εταιρείες έρευνας σε θέματα γυναικών και ισότητας. Σε αναφορά της για λογαριασμό του Προγράμματος Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνει ότι, αν και η βαθμολογία της Ελλάδας σε θέματα ισότητας στον εργασιακό χώρο βρίσκεται 9 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται 4 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο στη στελέχωση ανώτερων διοικητικών θέσεων από γυναίκες, κάτι που αφήνει ευρύτατα περιθώρια αισιοδοξίας. Εγείρεται, ωστόσο, το ερώτημα, και από αυτή την πλευρά, αν είναι τελικά δυνατή η συνολική και αειφόρος κοινωνική ανάπτυξη. Η απάντηση μοιάζει αρνητική.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αδιάκοπη επέκταση της ισότητας σε κάθε τομέα του κοινωνικού βίου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας κατευθύνονται στις γυναίκες που έχουν εκτοπισθεί ως αποτέλεσμα των πολεμικών συρράξεων σε πλήθος χωρών στον πλανήτη, αλλά ιδίως στην Ουκρανία. Η μέριμνα για την ισότητα των δύο φύλων σε όλα τα επίπεδα είναι έμπρακτη μέριμνα για το κοινωνικό σύνολο σε εθνική και πανανθρώπινη κλίμακα.»

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

vamal.gif

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com