A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κωνσταντόπουλος: «Θα δούμε τη νέα παιδική ηπατίτι-δα και στην Ελλάδα»

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11kidΟ πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέ-ας  Κωνσταντόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr  για την μυστηριώδη ηπατίτιδα που «χτυπάει» τα...

παιδιά σε Βρετανία, Ισπανία και ΗΠΑ.
Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς στη χώρα μας η είδηση για την εμφάνιση μιας μυστηριώδους μορφής ηπατίτιδας στη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, η οποία προσβάλει παιδιά.
Οι υγειονομικές Αρχές παγκοσμίως βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της εμφάνισης της συγκεκριμένης ηπατίτιδας που εκδηλώνεται σε βρέφη και νήπια. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κρίθηκε σκόπιμη η μεταμόσχευση ήπατος προκειμένου να επιζήσουν.
Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός στην παρούσα χρονική στιγμή, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εμφάνισης της συγκεκριμένης ηπατίτιδας και στη χώρα μας.
«Πράγματι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αυτή την ασθένεια η οποία δεν σχετίζεται με κανέναν από τους πέντε γνωστούς τύπους ηπατίτιδας που γνωρίζουμε. Από την άλλη ξέρουμε πως άλλοι ιοί μπορούν να προκαλέσουν ηπατικά προβλήματα, όπως οι κυτταρομεγαλοϊοί. Επίσης γνωρίζουμε πως η ασθένεια αυτή δεν έχει σχέση με τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του covid, αλλά δεν έχει σχέση ούτε με τον κορονοϊό καθώς θα είχαμε προφανώς έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Πιθανότατα, από προσωπική μου άποψη, πρόκειται για κάποιον τοπικό αδενοϊό, μια ίωση, η οποία έχει προκαλέσει τα συγκεκριμένα προβλήματα. Δεν αποκλείω να δούμε τέτοια περιστατικά και στη χώρα μας ή σε άλλα μέρη του πλανήτη», ανέφερε ο κύριος Κωνσταντόπουλος.
Παράλληλα, ο κύριος Κωνσταντόπουλος, πρόσθεσε πως οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να διαπιστώσουν γρήγορα πως το παιδί τους νοσεί με ηπατίτιδα: «Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς αν ένα παιδί νοσεί. Το σύμπτωμα του ίκτερου είναι το συνηθέστερο, ωστόσο όταν διαπιστωθεί είναι αργά. Οι γονείς θα πρέπει να κοιτάξουν το ασπράδι των ματιών των παιδιών σε φυσικό φως για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια κιτρινωπή όψη. Τότε θα πρέπει να θορυβηθούν. Η αυτοεξέταση αυτή θα πρέπει να γίνεται στο φυσικό φως και όχι κάτω από λάμπα».
Τέλος, ο πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας τη δεδομένη χρονική στιγμή και όλα τα στοιχεία εξετάζονται ενδελεχώς από τους ειδικούς.
Περισσότερα στοιχεία για τα περιστατικά
Τα μέχρι τώρα δεδομένα κάνουν λόγο για 74 κρούσματα στη Βρετανία και 4 στην Ισπανία ενώ έλεγχοι γίνονται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Για ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα φλεγμονής του συκωτιού σε παιδιά κάτω των 5 κάνουν επίσης λόγο γιατροί στη Δανία και την Ολλανδία που μίλησαν στο δικτυακό τόπο του Science.
Η κατάσταση «πρέπει να ληφθεί σοβαρά» επισήμανε το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη. «Η αύξηση είναι μη αναμενόμενη και τα συνήθη αίτια έχουν αποκλειστεί» ανέφερε.
Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
Στις 12 Απριλίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσε προειδοποίηση για τα κρούσματα στη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι ο έμετος και ο ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος) είναι συνήθη συμπτώματα.
Κανένα από τα παιδιά στη Βρετανία δεν πέθανε και πολλά ανέρρωσαν από μόνα τους. Ωστόσο 6 παιδιά στη Βρετανία και ένα στην Ισπανία χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΟΥ, όπως συνέβη και με δύο παιδιά στην Αλαμπάμα σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Δημόσιας Υγείας.
Κανένα παιδί δεν βρέθηκε θετικό στους ιούς που προκαλούν ηπατίτιδα Α, Β, C, ή E, ωστόσο τα μισά ήταν θετικά σε αδενοϊούς που προκαλούν συνήθως γαστρεντερίτιδα, επιπεφυκίτιδες ή κοινό κρυολόγημα. Αδενοϊοί μπορούν επίσης να προκαλέσουν ηπατίδιδες, αλλά τα περιστατικά αυτού του είδους είναι εξαιρετικά σπάνια
Τα περισσότερα κρούσματα στη Βρετανία αφορούν βρέφη και νήπια 2-5 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας.
Newsbomb.gr

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com