A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η μείωση της γραφειοκρατίας. . . Άρθρο του Γεωργίου Τσιάκαλου

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11tsakalos gΗ μείωση της γραφειο-κρατίας δημιουργεί νέους δρόμους για την επιτάχυνση του προγ-ραμματισμού, της πα-ραγωγής και της ολοκλη-ρωμένης οργάνωσης των επιχειρήσεων...

καθώς και της βέλτιστης λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.

Στην εποχή της πληροφορικής, των αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης θεωρώ πως είναι περιττή η υπέρμετρη γραφειοκρατία και η στοίχιση των υπηρεσιών πίσω από το γραπτό σκέλος της διεκπεραίωσης των υποθέσεων.Η πάταξη της γραφειοκρατίας σε όλους τους τομείς εργασίας είναι πολύ σημαντική για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος στον προγραμματισμό και στη διεκπεραίωση των καθημερινών θεμάτων.
Πολλά βήματα έχουν γίνει σ' αυτή την κατεύθυνση, όπως οι ψηφιακές πλατφόρμες, η ψηφιοποίηση βιβλίων και αρχείων, οι προσαρμοσμένες εφαρμογές σε εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς, η ψηφιακή υπογραφή, η χρήση ψηφιακών δεδομένων κ.ά. Ωστόσο φαίνεται να μην έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στο θέμα της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, κάτι που απασχολεί το κράτος αλλά και τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.
Βασικές αιτίες γι' αυτή την καθυστέρηση στη μετάβαση από τη γραφική στην ψηφιακή εποχή είναι το χάσμα μεταξύ των γενεών στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, η έλλειψη της αναγκαίας επιμόρφωσης σε όλους τους τομείς εργασίας αλλά και η έλλειψη κινήτρων για την εκμάθηση των λειτουργιών στις τεχνολογίες της πληροφορικής.
Η ταχύτητα στην εξέλιξη των τεχνολογιών της πληροφορικής και η μετάβαση από την τρίτη στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, στην οποία βρισκόμαστε ήδη, μας αναγκάζει να επιταχύνουμε ως κοινωνία την προετοιμασία για την επόμενη μέρα.
Αυτό προϋποθέτει τη μέριμνα του κράτους για τον εξοπλισμό των εργαζομένων, με επιδοτούμενα προγράμματα, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και την επιμόρφωση στη χρήση υπολογιστών, σταδιακά, σε όλα τα επαγγέλματα.
Παράλληλα απαιτούνται νέα γνωστικά αντικείμενα στα πανεπιστήμια της χώρας τα οποία θα προετοιμάζουν επιστήμονες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.
Τέλος απαιτείται η διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής να εμπλουτιστεί με περισσότερες διδακτικές ώρες και σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής για την προετοιμασία των μαθητών τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στην εργασιακή αποκατάσταση αργότερα.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com