A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Εποχική γρίπη, κορωνοϊός και RSV στέλνουν μικρά παι-διά στα νοσοκομεία

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11vac baby«O RSV συχνά προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευ-στικού σε μικρά παιδιά κάτω των πέντε ετών». ...

Στα επείγοντα των νοσοκομείων λόγω μείγματος της εποχικής γρίπης, που άρχισε φέτος πολύ νωρίτερα, και του αναπνευστικού ιού, RSV σπεύδει καθημερινά μεγάλος αριθμός παιδιών.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, τα κύρια συμπτώματα είναι ο υψηλός πυρετός και ο βήχας. Οι εν λόγω ασθένειες επέστρεψαν καθώς τα παιδιά έβγαλαν τις μάσκες την ίδια ώρα που «σαρώνει» η γρίπη Α.
«O RSV συχνά προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού σε μικρά παιδιά κάτω των πέντε ετών και, κυρίως σε βρέφη, κάτω των έξι μηνών. Ανέκαθεν έμπαιναν παιδιά στα νοσοκομεία με λοίμωξη από το συγκυτιακό ιό. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλά, η συνύπαρξη με τον κορωνοϊό, τη γρίπη και τις άλλες εποχικές ιώσεις, ενδέχεται να προκαλέσει πίεση, τους χειμερινούς μήνες», τόνισε η παιδίατρος και λοιμωξιολόγος, Αθανασία Λουρίδα.
Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) αποτελεί μια κοινή αιτία συμπτωμάτων που μοιάζουν με κρυολόγημα στα παιδιά. Δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για τον RSV, αλλά η Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση για ένα εμβόλιο που χορηγείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο RSV είναι μια από τις κύριες αιτίες νοσηλείας σε μικρά παιδιά, ο ιός αποτελεί επίσης μεγαλύτερη απειλή για τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους ενήλικες.
Στο πλαίσιο αυτό, παρόλο που τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν μειωθεί, οι ομάδες κινδύνου θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης αυξημένων προφυλάξεων λόγω της κυκλοφορίας άλλων ιών του αναπνευστικού.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν καταρροή, μειωμένη όρεξη, βήχα, φτέρνισμα, πυρετό και συριγμό. Ωστόσο, στα νεαρά βρέφη, μπορεί να υπάρχει μόνο μειωμένη δραστηριότητα, εκνευρισμός και προβλήματα αναπνοής. Επίσης, μπορεί τα συμπτώματα της γρίπης, του SARS-CoV-2 και του RSV να αλληλεπικαλύπτονται τα οποία σε κάθε περίπτωση μπορεί να οδηγήσουν τους ευάλωτους ασθενείς στο νοσοκομείο.
Έτσι, οι ειδικοί προτείνουν όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο ενώ αυτά που είναι από πέντε ετών καλό θα είναι να κάνουν και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com