A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Καύσωνας διαρκείας προ των πυλών στην Ελλάδα - Το φαινόμενο Ελ Νίνιο φέρνει 40άρια

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11azesti400

Ανησυχία για το κύμα καύσωνα που θα κάνει την εμφά-νισή του  στη χώρα μας τις  επόμενες ημέρες - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία και πόσο θα διαρκέσει...

Ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ανάμεσα στις χώρες που θα επηρεαστούν σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είναι και η Ελλάδα.
Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης «ψήνεται» με τη θερμοκρασία να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα μετεωρολογικά μοντέλα δείχνουν ότι θερμές αέριες μάζες θα κάνουν την εμφάνιση τους στη χώρα μας.
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για παρατεταμένη ακραία ζέστη και όπως σημειώνει ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», «δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός».
«Όταν όλος ο πλανήτης θερμαίνεται, αργά ή γρήγορα η κυκλοφορία των συστημάτων θα αλλάξει και οι θερμές αέριες μάζες θα φτάσουν και στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται στα αέρια του θερμοκηπίου, σε συνδυασμό με το φαινόμενο Ελ Νίνιο το οποίο εμφανίζεται ανά 5-6 χρόνια και «σπρώχνει» προς τα πάνω τα θερμόμετρα. «Εκτιμήσεις της αυστραλιανής υπηρεσίας είναι πως το Ελ Νίνιο θα είναι φέτος ένα έντονο φαινόμενο, δίνοντας υψηλές θερμοκρασίες», αναφέρει ο κ. Λαγουβάρδος.
Πότε ξεκινά ο καύσωνας
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας πιθανότατα θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, αλλά ακόμη δεν είναι σαφές μέχρι πότε θα διαρκέσει. Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων και η κίνηση των αερίων μαζών φανερώνει ότι ίσως προς τα τέλη της εβδομάδας ενδέχεται να σημειωθούν θερμοκρασίες ακόμη και άνω των 41°C. Αυτό όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως και χρειάζεται να περιμένουμε 2 μέρες ακόμα για να σιγουρευτούμε. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να είναι ένας παρατεταμένος καύσωνας που λίγο θα μας κουράσει. Βέβαια έχουμε ξαναπεράσει τέτοιες περιόδους στο παρελθόν.
Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος καλεί σε εγρήγορση την Πολιτική Προστασία και σε ανάρτησή του αναφέρει: «Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, την χαμηλής σχετικής υγρασίας, της μεγάλης περιόδου ξηρασίας που φαίνεται ότι θα βιώσουμε αλλά και των τοπικά ενισχυμένων βοριάδων που κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική και νότια Ελλάδα, καλό θα ήταν να είναι από τώρα έτοιμη η πολιτική προστασία και εύχομαι να διαχειριστεί με άριστο βαθμό τις πυρκαγιές που ίσως προκύψουν.
Όλοι ευχόμαστε να μην υπάρξει ούτε μια πυρκαγιά και άρα οφείλουμε να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί. Επίσης, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, θα χρειαστούν χώροι για να πηγαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα κλιματισμού στα σπίτια τους καθώς επίσης πρέπει να προστατευτούν οι άστεγοι και τα αδέσποτα ζώα. Τις επόμενες ημέρες έρχονται νεότερα στοιχεία».
Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ
Το καλοκαίρι του 2023 διαφαίνεται σταδιακά ότι θα είναι ιδιαίτερα θερμό, με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus να επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο συνδυασμός της κλιματικής αλλαγής και της επιστροφής του φαινομένου El Niño ωθεί τις θερμοκρασίες στους ωκεανούς και τη Γη σε πρωτοφανή επίπεδα.
«Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο, λίγο περισσότερο από μισό βαθμό Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2000, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ του Ιουνίου του 2019», επεσήμανε η υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή (C3S), τα στοιχεία της οποίας, που συγκεντρώνονται από το 1950 , θεωρούνται μαζί με αυτά της αμερικανικής NOAA από τα πιο αξιόπιστα παγκοσμίως.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στα νησιά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-07-2023
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στα νησιά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά αρχικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς και στα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια τους 37 με 38 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Newsbomb.gr

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com