A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Απίστευτο: Η εισαγγελία της Ρώμης θα δικάσει πρώην Γερμανό στρατιώτη

E-mail Εκτύπωση PDF

dikastirioΗ στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης παρέπεμψε σε δίκη τον ογδονταεννιάχρονο Γερμανό πρώην στρατιώτη, Άλφρεντ Στόρκ, για την σφαγή ιταλών αξιωματικών που έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, πριν εξήντα εννέα χρόνια.

Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην ιταλική πρωτεύουσα, χωρίς την παρουσία, όπως φαίνεται πολύ πιθανό, του κατηγορούμενου.

Το πρώην μέλος των ορεινών δυνάμεων (των «Κυνηγών του βουνού») του γερμανικού στρατού -αναφέρει ο Ιταλικός τύπος- πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο Στόρκ, κατά την διάρκεια κατάθεσής του σε γερμανικό δικαστήριο, στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλονιά, εξετέλεσε μέρος των ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.

Οι Γερμανοί δικαστές, όμως, δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη διότι θεώρησαν ότι για το τραγικό, αυτό, ιστορικό συμβάν, έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.

Τώρα, η εισαγγελία της Αιώνιας Πόλης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ, την κατηγορία «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».

Σε παλαιότερη δήλωσή του, στην Γερμανία, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «μετά την καταγγελία της συμμαχίας με την Γερμανία, οι Ιταλοί, θεωρούνταν εχθροί. Κατά συνέπεια, οι εκτελέσεις, ήταν αναπόφευκτες».-

ΑΠΕ-ΜΠΕ

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com