A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ανασχηματισμός με Βενιζέλο - Κουβέλη αντιπροέδρους, μετά την ψήφιση των μέτρων

E-mail Εκτύπωση PDF

anasximatismosΤο αίτημα του Eurogroup να τεθούν προ των ευθυνών τους οι κυβερνητικοί εταίροι. Ζητούν νέες υπογραφές και πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Οι κινήσεις Σαμαρά μετά την ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή

Ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προβλέπει το σχέδιο του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, όπως άλλωστε ζητά και το Eurogroup.

Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", προκειμένου να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των γνωστών δύσπιστων του κοινοτικού Βορρά, θα ζητηθούν εκ νέου υπογραφές από το σύνολο των κυβερνητικών εταίρων, από τους οποίους θα ζητείται η ρητή και κατηγορηματική δέσμευση σχετικά με την υποστήριξή τους στη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων.

Οι Βρυξέλλες δηλώνουν όμως πεπεισμένες ότι προκειμένου να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να αναλάβουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση.

Κοινοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το θρίλερ των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών για κάθε απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς δημιουργεί συνεχή προσκόμματα στην ταχεία και αποτελεσματική προώθηση του έργου της κυβέρνησης, η οποία, κατά κοινή παραδοχή, δεν έχει την πολυτέλεια της κωλυσιεργίας και της αναβλητικότητας.

Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται με αποφασιστικό τρόπο και κυρίως με ενιαία φωνή, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν δυσλειτουργίες και αρρυθμίες.

Εξάλλου, κοινοτικές πηγές εξέλαβαν τις θετικές αναφορές του κ. Σαμαρά προς τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, μετά τη Σύνοδο Κορυφής ως «προσκλητήριο» για τη δυναμική ένταξη τους -με πολιτικά πρόσωπα κύρους- στην κυβέρνηση σε μια αποστολή, η οποία είναι «πάνω από όλα εθνική που αφορά τη διάσωση της χώρας με την παραμονή της στο ευρώ».

Το δίλημμα Βενιζέλου - οι προϋποθέσεις Κουβέλη

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά πιθανή, παρότι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου το διαψεύδουν επισήμως.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανοίξει ακόμη τα «χαρτιά» του, αν και το επιτελείο του στοιχηματίζει ότι θα αποδεχθεί, εφόσον έχει την ίδια στάση και ο Φ. Κουβέλης στην αντίστοιχη πρόταση από τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά. Στα ατού εφαρμογής αυτού του μοντέλου, υπολογίζεται ότι θα μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν οφέλη από μια αποτελεσματική αν και δύσβατη πορεία και να συμμετέχουν στην κυβερνητική επιτροπή που δίνει το δικαίωμα της άμεσης συναπόφασης και του καθημερινού ελέγχου των υπουργείων.

Στο "στρατόπεδο" της ΔΗΜΑΡ, δεν έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, καθώς και η ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου από τον Φ. Κουβέλη σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, όπως αναφέρουν κύκλοι του κόμματος στην εφημερίδα.

Χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη εάν τεθεί θέμα ανασχηματισμού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό που προέχει για τη ΔΗΜΑΡ, είναι η εκταμίευση του συνόλου της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, δηλαδή, η επιμήκυνση του προγράμματος, η θεσμοθέτηση της «ρήτρας αντικατάστασης μέτρων» και η κατανομή των μέτρων σε βάθος τετραετίας.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com