A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Τέλος σε ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ταυτότητα βάζει ο προσωπι-κός αριθμός

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11agov.gr-wallet-Εν αναμονή της θετικής γνωμοδότησης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τελεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε...

στη συνέχεια -και μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος- να εκκινήσει τη διαδικασία απόδοσης προσωπικού αριθμού σε όλους τους πολίτες.
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στην ΕΡΤ από την πλευρά του υπουργείου η υπόλοιπη διαδικασία για την απόδοση του προσωπικού αριθμού είναι έτοιμη. «Είμαστε απολύτως έτοιμοι μόλις τα διαδικαστικά ολοκληρωθούν, να βγούμε πλέον στον αέρα και να ζητήσουμε από τους Έλληνες να μπούνε και να επιλέξουν για το πρώτο τρίμηνο τον προσωπικό τους αριθμό.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι «σε λίγα χρόνια, ο προσωπικός αριθμός θα έχει σαρώσει όλα τα υπόλοιπα νούμερα και θα είναι το μοναδικό νούμερο το οποίο πλέον θα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας».
1a1a11apapastergiou24 μητρώα σε 1
Εξηγώντας την αναγκαιότητα του μέτρου ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως «ελλείψει ψηφιακής πολιτικής και κουλτούρας τα προηγούμενα πολλά χρόνια, κάθε ένας οργανισμός δημιουργούσε και ένα δικό του μητρώο. Πολλές φορές δε αυτά τα μητρώα ήταν και η αιτία ύπαρξης των οργανισμών των ίδιων. Ταμπουρωνόντουσαν πάνω από το μητρώο και τη βάση δεδομένων οι οργανισμοί και έλεγαν τα στοιχεία είναι δικά μου, δεν τα δίνω σε κανέναν.
Φτάσαμε λοιπόν να έχουμε 4 μητρώα, 4 βασικά μητρώα στο ελληνικό δημόσιο, το φορολογικό μητρώο, έχουμε το ασφαλιστικό μητρώο, έχουμε το μητρώο πολιτών και φυσικά έχουμε και το μητρώο που τηρεί η αστυνομία βάση της αστυνομικής ταυτότητας.
Αλίμονο σε κάποιον ο οποίος έχει χάσει την ταυτότητά του και τα υπόλοιπα μητρώα δεν έχουν ενημερωθεί ή το επίθετό του γράφεται με διαφορετικό τρόπο, ένα λάμδα, δύο λάμδα, οτιδήποτε ή το μικρό του όνομα, κάτι πολύ συνηθισμένο στο φορολογικό μητρώο, δεν είναι Δημήτριος, αλλά Δημήτρης, κ.λπ. Ερχόμαστε λοιπόν με τον προσωπικό αριθμό και κάνουμε κάτι το οποίο άλλα κράτη το έχουν κάνει πολλά χρόνια τώρα. Στην ουσία ενοποιούμε τα μητρώα με έναν και μόνο αριθμό. Ξέρουμε για ποιον πολίτη μιλάμε.
Γιατί δεν χρησιμοποιείται ένας από τους υφιστάμενους αριθμούς
Απαντώντας στο γιατί δεν χρησιμοποιείται ένας από τους υφιστάμενους αριθμούς ως προσωπικός ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε πως «δεν θα μπορούσε στην Ελλάδα να είναι το ΑΜΚΑ μας που είναι το social security number, γιατί θεωρήθηκε πως ακριβώς επειδή έχει μέσα την ημερομηνία γέννησης, αυτό είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. Είναι μια λογική απάντηση στη λογική ερώτηση γιατί δεν πήραμε έναν από τους υφιστάμενους αριθμούς.
Επίσης, το ΑΦΜ δεν θα μπορούσε να είναι από μόνο του ο αριθμός, γιατί αν αγοράσετε το οτιδήποτε από τον μπακάλη της γειτονιάς, θα έχεις στην απόδειξη πάνω το ΑΦΜ του. Ο προσωπικός αριθμός βασίζεται στο ΑΦΜ μας αλλά έχει και τρία επιπλέον ψηφία, καθόλου προφανή. Τα επιλέγουμε εμείς τα στοιχεία, τα ψηφία αυτά, εκτός από το ψηφίο που είναι για επιβεβαίωση της ορθότητας του αριθμού, και πλέον δεν θα καταργήσουμε στις βάσεις των οργανισμών τα υπόλοιπα νούμερα, αλλά δεν θα χρειάζεται να τα θυμόμαστε.
Σε μια δημόσια υπηρεσία θα πάμε με τον προσωπικό μας αριθμό, θα λέμε ότι είμαι ο τάδε πολίτης με αυτό τον προσωπικό αριθμό και είναι υποχρέωση του κάθε οργανισμού, οπουδήποτε κι αν πάμε, να βρει τα υπόλοιπα στοιχεία και να τα έχει και επικαιροποιημένα. Γιατί πλέον, ακόμα κι αν χάσουμε ταυτότητα η αλλάξουμε ταυτότητα, αυτή η αλλαγή θα γίνει το ίδιο βράδυ.
newmoney.gr

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com