A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επιχειρηματικά Νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων

E-mail Εκτύπωση

epixeirimatikaΠρος διαβούλευση τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για τις αδειοδοτήσεις από τα Eπιμελητήρια

Αναρτήθηκαν προς διαβούλευση στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και στο opengov.gr, τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που ρυθμίζουν αναλυτικά τα θέματα αδειοδότησης από τα Επιμελητήρια και τις Ενώσεις τους και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων εισάγεται η καινοτόμος διαδικασία της αδειοδότησης από τα επιμελητήρια προκειμένου να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές αδειοδότησης και να μειωθούν οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις.

Στα επιμελητήρια, θα συσταθεί υπηρεσία χορήγησης αδειών η οποία θα πιστοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με τη συνδρομή του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εξασφαλίζοντας έτσι τις βασικές αρχές της ανεξαρτησίας, αμεροληψίας, ακεραιότητας, διαφάνειας όπως και την επίτευξη υψηλών επιπέδων τεχνικής επάρκειας που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης. Έτσι για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα στα επιμελητήρια να εμπλακούν ενεργά και ισότιμα με τις ήδη υπάρχουσες αδειοδοτούσες αρχές, τις διευθύνσεις ανάπτυξης των Περιφερειών, στη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων αποτελώντας ένα αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας.

Τα επιμελητήρια ως αδειοδοτούσες αρχές θα χορηγούν άδειες εγκατάστασης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού και λειτουργίας των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων, θα εκδίδουν αποφάσεις χορήγησης προθεσμίας για μεταφορά ή τεχνική ανασυγκρότηση και τροποποιούν ή ανανεώνουν αυτές σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 3982/2011.

Τα επιμελητήρια ως ισοδύναμες αδειοδοτούσες αρχές με τις διευθύνσεις ανάπτυξης των Περιφερειών σκοπό έχουν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες αδειοδότησης σε όλα τα στάδια (ως υπηρεσίες μίας στάσης ) συμπεριλαμβανομένης εκτός των άλλων και της παροχής πληροφόρησης στους ενδιαφερομένους σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Η ηλεκτρονική διασύνδεση της υπηρεσίας χορήγησης αδειών των επιμελητηρίων με τις συναρμόδιες για την αδειοδότηση υπηρεσίες ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αποτελούν παράγοντα εξοικονόμησης πολύτιμου χρόνου για τον επιχειρηματία.

Η ηλεκτρονική δημοσιοποίηση των αδειών που εκδίδονται αλλά και των αποφάσεων και εγκρίσεων που παρεμβάλλονται εξασφαλίζουν την απαιτούμενη διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία αδειοδότησης.

Δίνεται η δυνατότητα καθορισμού αυτοτελούς τιμολογιακής πολιτικής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες αδειοδότησης ύστερα από έγκριση του Υπουργού Ανάπτυξης προσβλέποντας κατά αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση και αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στην αδειοδότηση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων αλλά και στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών.

Η έκδοση των συγκεκριμένων Προεδρικών Διαταγμάτων προβλέπεται από το άρ. 35 του Ν. 3982/2011 και δίνει το δικαίωμα επιλογής της αρχής αδειοδότησης στον επιχειρηματία.

Νέα ρύθμιση για οφειλές στον ΟΑΕΕ

Νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών δίνεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30 Ιουνίου ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, όπως η απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, και η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων, έως 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Για τους ασφαλισμένους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, επιλέγοντας είτε προσωρινό διακανονισμό, είτε νέα ρύθμιση, παρέχεται επίσης αναστολή αναγκαστικών μέτρων, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα για παροχές ασθενείας και δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη κατηγορία.

Μειώθηκαν οι παραγγελίες – αυξήθηκε ο τζίρος στη βιομηχανία

Πτώση 8,8% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, έναντι μείωσης 1,4% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) αυξήθηκε κατά 3,0% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, έναντι αύξησης 3,1% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Εμπορική αποστολή Ιρακινών επιχειρηματιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μια σημαντική ομάδα ιρακινών επιχειρηματιών θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς και εταιρίες για την ανάπτυξη συνεργασιών. Της ιρακινής αποστολής ηγείται ο Γενικός Γραμματέας του Iraqi Businessmen Association κ. Mohammed Hasan Abduljaleel AlHadeethi. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις οργανώνονται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο King George Palace στην Αθήνα και στις 8 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace στην Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει διαθέσιμος ο κατάλογος των ιρακινών επιχειρηματιών με τα πεδία ενδιαφέροντος τους.  Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από την Global Greece, τηλ. 2310-474191

11η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «INTERFOOD & DRINK»

Η 11η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «INTERFOOD & DRINK», θα πραγματοποιηθεί στην Σόφια της Βουλγαρίας από 07 έως 10 Νοεμβρίου 2012.

Πληροφορίες:Bulgarreklama Agency Ltd – Τηλ. 35929655279,35924013279, fax. 35929655231

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. /skype:glubenova_iec/www.iec.bg

Έκθεση Βοιωτία 2012

Η «Εμπορική-Ενεργειακή & Παραγωγική Έκθεση Βοιωτία 2012», θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά,(Χώρος Εργοστασίου UNICOT) από 21 έως 26 Νοεμβρίου 2012.

Πληροφορίες:κ. Σοφοκλής Μποτονάκης – Τηλ.22610 28281 & 6942020259, fax.2261021347

κ.Χρόνης Ινιωτάκης:6974424053

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός για λαμπτήρες στον Δήμο Τρικκαίων

Διαγωνισμός για την προμήθεια λαμπτήρων για το φωτισμό οδών και πλατειών πόλης & συνοικισμών για το έτος 2012 θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Τρικκαίων στα Τρίκαλα στις 25-10-2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30 π.μ. (έναρξη κατάθεσης προσφορών) έως 12:00 μεσημβρινή (πέρας κατάθεσης προσφορών) στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων (οδός: Ασκληπιού 18).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν γραπτή προσφορά στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου, (Διεύθυνση: Δήμος Τρικκαίων οδός: Ασκληπιού 18, ΤΚ. 42100, Τρίκαλα, & τηλ. 2431351100, 24310 76611-12) μέχρι τη προηγούμενη ημέρα.

Διαγωνισμός για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Στις 02/11/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 έως 11:30 π.μ. (λήξη επίδοσης προσφορών στο Κεντρικό Κατάστημα του Δήμου Τρικκαίων (Ασκληπιού 18, Τρίκαλα, 1ος όροφος, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού θα γίνει ανοικτός δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή στο ημερήσιο γεύμα ανά μαθητή, για την ανάδειξη αναδόχου της προμήθειας «Σίτιση μαθητών Μουσικού  Σχολείου Τρικάλων για το  σχολικό έτος 2012 – 2013»,  προϋπολογισμού δαπάνης 121.800,00 € + 28.014,00 (23% Φ.Π.Α.)= 149.814,00 €

Διαγωνισμός για γαλακτοκομικά είδη

Διαγωνισμός για διάφορα γαλακτοκομικά είδη (γιαούρτια κλπ) στο ΚΕΔΑ Σκοτίνας θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.  Η προϋπολογισθείσα δαπάνη της προμήθειας είναι 25.000,00 Eυρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και κρατήσεων.

Όσοι  επιθυμούν  να  λάβουν  μέρος  στο  διαγωνισμό  πρέπει  να υποβάλλουν προσφορές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα προκήρυξη το αργότερο  μέχρι  την  16-11-2012  ημέρα   Παρασκευή  και  ώρα  14:00.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com