A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγε

E-mail Εκτύπωση PDF

kefaleoΤι προβλέπει το προσχέδιο έκθεσης της Τρόικας
Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών, αγροτών. Για πρώτη φορά στο προσχέδιο της έκθεσης της Τρόικας υπάρχει σαφής αναφορά για το πως θα φορολογηθούν όλες οι κατηγορίες πολιτών με ειδική αναφορά σε μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και σε επαγγελματίες και αγρότες.

Ειδικότερα, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά. Η φορολογική κλίμακα θα έχει μόλις τρία κλιμάκια αντί για 8 σήμερα. Ειδικότερα, η φορολογική κλίμακα θα έχει συντελεστή 21% για τα πρώτα 25.000 € ετήσιου εισοδήματος, 36% για το μέρος του εισοδήματος από 25.001 € έως 47.000 € και 45% για το μέρος του εισοδήματος άνω των 47.000 €.

Την ίδια στιγμή καταργούνται δεκάδες φοροαπαλλαγές (εκπτώσεις τόκων στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα ζωής, ενοίκια κτλ.), ενώ το αφορολόγητο όριο των 5.000 € θα αντικατασταθεί με μια σταθερή μείωση φόρου 1.950 €, για εισοδήματα μέχρι 18.000 €

Με το νέο σύστημα αφορολόγητοι θα είναι περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι . Με τις αλλαγές αυτές προκύπτει ότι φορολογητέοι με τη νέα κλίμακα θα είναι όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα έως 9.000 €

Επαγγελματίες - έμποροι

Για 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 €. Αυτό σημαίνει ότι από το πρώτο ευρώ κερδών θα επιβάλλεται φόρος 26% για ετήσια εισοδήματα έως 50.000 €, ενώ για εισοδήματα άνω των 50.000 ο φόρος θα είναι 35%

Αγρότες

Οι αγρότες θα φορολογούνται με βάση τα πραγματικά τους έσοδα και τις πραγματικές τους δαπάνες. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται ο τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος των αγροτών. Τα κέρδη των αγροτών θα φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ αφού και για τη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών καταργείται το αφορολόγητο όριο.

tovima.gr

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com