A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ανάβαση στον Όρλιακα Γρεβενών

E-mail Εκτύπωση PDF

orliakaΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ανάβαση της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στον Όρλιακα Γρεβενών (1464μ.). Μόνο που αυτή τη φορά ήμασταν παρέα με τον Ορειβατικό Σύλλογο των Τρικάλων ΣΠΟΡΤ, όπου και γεμίσαμε ένα λεωφορείο.

Η ανάβασή μας ξεκίνησε από το χωριό των Γρεβενών Ζιάκα (900μ.) – που έχει ονομαστεί έτσι προς τιμή του ήρωα-οπλαρχηγού Θεόδωρο Ζιάκα- και έληγε στο γραφικό χωριό Σπήλαιο (960μ.).

Η διαδρομή μας ξεκίνησε σχεδόν αμέσως με ανάβαση σε πετρώδες έδαφος που μαζί με την υγρασία ήταν λιγάκι δύσκολη. Δυστυχώς, ο καιρός ήταν ομιχλώδης και αυτό μας στέρησε την πανοραμική θέα. Εξαίρεση, υπήρξε μόνο ένα 20λεπτο μετά την εκκίνηση που η ομίχλη απλώνονταν απέναντι μας σαν θάλασσα. Εικόνα μαγευτική!

Συνεχίζοντας την ανάβαση και λίγο πριν φθάσουμε στην κορυφή συναντήσαμε ολισθηρά βράχια που μας δυσκόλεψαν λίγο περισσότερο. Όταν τελικά «πατήσαμε» στην κορυφή η ομίχλη δεν μας έκανε την χάρη να αποχωρήσει και έτσι δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε την θέα. Κάναμε ένα σύντομα διάλειμμα για ξεκούραση και κολατσιό και ξεκινήσαμε την κατάβαση. Η μεριά της κατάβασης είχε τις δυσκολίες της. Τα βράχια καλύπτονταν από τα νωπά φθινοπωρινά φύλλα και τα πυξάρια και έπρεπε να ήμασταν πιο προσεχτικοί.

Όταν τελικά φτάσαμε, στο τέλος της διαδρομή μας, στο Σπήλαιο, ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που όλα πήγαν κατ' ευχήν, δεν θα έπρεπε κάποιος να παραλείψει μια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκκλησία που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και οι κάτοικοί της, την έχουν φροντίσει πέραν του δέοντος.

Τέλος, και αφού τιμήσαμε τις τοπικές λιχουδιές του χωριού αναχωρήσαμε κάνοντας ολιγόλεπτη στάση για να θαυμάσουμε από ψηλά το φαράγγι και τον ποταμό Βενέτικο, εικόνες που μόνο δέος μπορούσαν να μας προκαλέσουν.

Η Ο.Λ.Κ. σας περιμένει σε επόμενη εξόρμηση της, έτσι ώστε να φορτίσουμε τον οργανισμό μας με καθαρό αέρα και φυσικά να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας.

Για την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας, Β.Σ.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com