A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Όχι της τρόικα στις πολλές δόσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

troikaΑντιμέτωπο με το «τέρας» των ληξιπρόθεσμων οφειλών βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, που βλέπει μήνα με τον μήνα να αυξάνονται δραματικά τα χρέη των ελλήνων φορολογουμένων προς την Εφορία και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν ξεπεράσει τα 54 δισ. ευρώ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη να βρουν τρόπους ώστε να βρεθεί ένα νέο πλαίσιο για τμηματική εξόφληση των οφειλών. Ωστόσο, η τρόικα έχει θέσει βέτο λέγοντας ότι νέα χαριστική ρύθμιση δεν θα δεχθεί, ούτε μεγάλη αύξηση των δόσεων αποπληρωμής, καθώς όπως λένε η διαδικασία αυτή έχει αποδειχθεί ότι, αντί να μειώνει τα χρέη, τα αυξάνει.

Ωστόσο το επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών προς την τρόικα είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν, καθώς έχει συρρικνωθεί το εισόδημά τους και πολλές οικογένειες πλήττονται από τη μάστιγα της ανεργίας.

Μια από τις εισηγήσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι οι εφορίες να δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να πληρώσουν τις οφειλές τους ως και 36 δόσεις. Σήμερα ο νόμος δεν επιτρέπει περισσότερες από 15 δόσεις και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορούν να καθορίσουν τον αριθμό των δόσεων σε 26. Μάλιστα στο υπουργείο επιθυμούν ο μέγιστος αριθμός των μηνιαίων δόσεων να φθάσει τις 48, αλλά εκτιμούν ότι η τρόικα θα θέσει βέτο γι' αυτή την τετραετή ρύθμιση. Το επιχείρημα του υπουργείου προς την τρόικα θα είναι ότι η μέγιστη ρύθμιση των 48 δόσεων θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που βρίσκονται σε προφανή αδυναμία πληρωμής και δεν θα έχει μαζικό χαρακτήρα.

Ένα άλλο σημείο που πρόκειται να εξεταστεί στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης είναι το ύψος της ελάχιστης δόσης. Σήμερα ισχύει ελάχιστη δόση 100 ευρώ. Μια από τις προτάσεις είναι να μειωθεί κι άλλο η ελάχιστη δόση εφόσον το ποσό της οφειλής δεν ξεπερνά τις 2.000 - 3.000 ευρώ. Άλλωστε σε έκθεση-«βόμβα» των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν οφειλές (τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες) ως 3.000 ευρώ.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι εισπράξιμα πρέπει να θεωρούνται μόλις 10,6 δισ. ευρώ, ενώ η τρόικα ζητεί από τις φορολογικές αρχές να προχωρήσουν σε αναλήψεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών προκειμένου να εισπραχθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το ΒΗΜΑ

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com