A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Οφείλουμε ως κοινωνία να στηρίξουμε τους αγρότες

E-mail Εκτύπωση PDF

kassopoulouΟι αγρότες και κτηνοτρόφοι για πολλοστή φορά βρίσκονται στους δρόμους. Αυτή τη φορά συναισθανόμενοι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι άλλες κοινωνικές ομάδες δεν κλείνουν δρόμους. Αυτό αποτελεί μια στάση ωριμότητας του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος. Διαμαρτύρονται ειρηνικά με σκοπό να αναδείξουν τα υπαρκτά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
Όταν η ίδια η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αγροτική οικονομία μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό εκκίνησης μιας νέας αναπτυξιακής τροχιάς για την χώρα οφείλει να τη στηρίξει έμπρακτα.
α) Χωρίς ρευστότητα και χωρίς κεφάλαιο κίνησης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.
Πρέπει να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης με χαμηλό επιτόκιο.
β) Με την συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Είναι αντιφατικό να στηρίζεται η χώρα στην αγροτική ανάπτυξη για έξοδο από την κρίση και από την άλλη η κυβέρνηση να αυξάνει το φόρο στο πετρέλαιο, να αυξάνει την τιμή του ρεύματος, δυο μεταβλητές που συμμετέχουν σημαντικά στο συνολικό κόστος παραγωγής.
Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί τρόπος για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα για την αγροτική παραγωγή.
γ) Δεν είναι απλά αναλγησία. Είναι μικροψυχία για μια κυβέρνηση να μειώνει τις αγροτικές συντάξεις των 330,00 ευρώ. Όπως είναι άδικο για τους αγρότες που εργάζονται πάνω από 40 χρόνια σε συνθήκες που αντιστοιχούν σε βαρέα και ανθυγιεινά να αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και να μην υπάρχει καν μεταβατική περίοδος για όσους βρέθηκαν προ των πυλών της συνταξιοδότησης με τα παλιά όρια ( 65 χρόνια).
δ) Μειώνεται η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες και κτηνοτρόφους για την χρήση 2012 όταν δεν μειώνεται ο ΦΠΑ που καταβάλλουν οι ίδιοι για τις εισροές τους.
Η επιστροφή ΦΠΑ που καταβάλλεται την άνοιξη χρησιμοποιούνταν για έξοδα των καλλιεργειών (οργώματα, σπορά, φάρμακα, λιπάσματα). Φέτος με την έλλειψη χρηματοδότησης, την αύξηση του κόστους παραγωγής και την μείωση επιστροφής ΦΠΑ ποια είναι η επιλογή; Να μην καλλιεργήσουν και να μην ταΐσουν τα ζώα;
Επιβάλλεται για φέτος να διατηρηθεί ο συντελεστής επιστροφής ΦΠΑ στα περυσινά επίπεδα. Έτσι κι αλλιώς από το 2014 θα ενταχθούν και οι αγρότες στο κανονικό καθεστώς τήρησης βιβλίων.
Όταν το ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων είναι αρνητικό κατά 6 δις σε μια χώρα που μειώνεται συνεχώς η παραγωγή και εισάγονται βασικά προϊόντα διατροφής κι αυτή η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της και τα μόνα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να αποδώσουν άμεσα είναι η αγροτική οικονομία και ο τουρισμός η ΕΠΙΛΟΓΗ είναι μία. ΟΦΕΙΛΕΙ η κυβέρνηση να στηρίξει τους αγρότες και κτηνοτρόφους και οι άλλες κοινωνικές ομάδες, που κι εκείνες πλήττονται, να ¨επιτρέψουν¨ την επιλεκτική στήριξη.
Γιατί αυτό είναι προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας συνολικά.

ΛΩΡΕΝ ΚΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com