A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Aνακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

kneΒλέποντας την κατάσταση στη κοινωνία να είναι εκρηκτική, με μια σειρά απεργίες σε λιμάνια, νοσοκομεία, με το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας να ενισχύεται, συνεχώς, από τρακτέρ κι αγωνιστές ξωμάχους και με νέα μπλόκα να «φυτρώνουν» σε άλλες περιοχές της χώρας, η μικρομεσαία αγροτιά κλιμακώνει την πάλη της ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.
Βλέπουμε όμως παράλληλα να ενισχύεται η βία και η καταστολή από το κράτος σε κάθε βήμα κινητοποίησης και αγώνα των εργαζομένων και αγροτών, με παραταγμένα τα ΜΑΤ στον κόμβο της Νίκαιας, να επιτίθενται με σπρέι πιπεριού και γκλοπς στους αγρότες που δεν προκάλεσαν, τις πρόσφατες συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν μετά τις δηλώσεις του υπουργού εργασίας για το συνταξιοδοτικό. Κορύφωση της βάρβαρης πολιτικής ήταν η απόφαση για επιστράτευση της απεργίας των ναυτεργατών, που σημαίνει ότι το κράτος τους διατάζει να λήξουνε την απεργία. Η αλληλεγγύη όμως των εργαζομένων ενισχύεται καθώς την Πέμπτη μαζική, δυναμική ήταν η εργατική, λαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συνδικαλιστές Ομοσπονδιών και συνδικάτων. Απεργία αλληλεγγύης έκαναν οι εργάτες της «ΕLITE». Σήμερα πραγματοποιείται παναττική πανπειραική απεργία αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει τον ταξικό αγώνα έπεσε στο κενό και συνέβαλαν σ' αυτό και οι χιλιάδες εργαζόμενοι με αυτή τη συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.
Δεν πρέπει να φοβηθούμε σήμερα, παίρνονται τέτοια μέτρα εναντίον μας που δυναμικά πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος παρεμπόδισης σε όλα αυτά.
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.
Εκρηκτική είναι και η κατάσταση και στα σχολεία με τα κονδύλια για την παιδεία να είναι ανύπαρκτα και με δήμους οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν έξοδα θέρμανσης, μεταφοράς, καθαριότητας και με διευθυντές να «μαλώνουν» τους μαθητές να ψωνίζουν από το κυλικείο του σχολείου προκειμένου να έχουν θέρμανση, προχωρώντας μέχρι και σε αξιολόγηση των καθαριστριών και καλώντας τους μαθητές να βάλουνε πλάτη σε απολύσεις εργαζομένων μέσα στα σχολεία.... Άραγε αναρωτήθηκαν οι διευθυντές αυτοί αν ο μαθητής σήμερα έχει χαρτζιλίκι στο σχολείο, όταν οι γονείς του είναι απολυμένοι ή τα βγάζουν πέρα με το ζόρι, με μισθούς που όλο μειώνονται, χαράτσια, φόρους και ΔΕΗ συνεχώς να αυξάνονται; Ζωντανά παραδείγματα το παράδειγμα του 6ου γυμνασίου πρόσφατα, του 1ου λυκείου που δεν έχει θέρμανση, του 3ου λυκείου όπου ο λέβητας ανάβει ούτε 1 ώρα την ήμερα. Υπάρχουν όμως και πολλά ακόμη παραδείγματα.
Να απαιτήσουμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία μας.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Θα είμαστε πιο δυνατοί, πιο αποτελεσματικοί, αν ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή και τον αγώνα των εργαζομένων ή άνεργων γονιών, των φοιτητών, με τους οποίους έχουμε τις ίδιες αγωνίες, βιώνουμε μαζί τις δυσκολίες, έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τα προβλήματα μας έχουν κοινή αιτία.
Εμείς καλούμε τους μαθητές να πάρουν μέσα από 5μελή και 15μελή αγωνιστικές πρωτοβουλίες να δώσουν ζωή στο σχολείο. Κανένα πρόβλημα δε λύνεται από μόνο του ούτε η μοιρολατρία μερικών καθηγητών δε βοηθά. Πλάι στους εργάτες στους αγρότες στους γονείς μας παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον.
Καταγγέλλουμε όλα τα μέτρα αυταρχισμού της κυβέρνησης που στόχο έχουν να μη σηκώνει κανείς κεφάλι, να υπάρχει νεκρική σιγή στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, να δεχόμαστε με σκυμμένο το κεφάλι τη βάρβαρη πολιτική τους.
Εμείς είμαστε με τους αγωνιστές, με τους εργαζόμενους, με το λαό και όχι με τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τις κυβερνήσεις τους. Έναν δρόμο έχουμε, αυτόν του αγώνα για να μην επιστρατεύσουν εμάς και τις οικογένειές μας στη δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα.
Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟ.
Απαιτούμε:
• Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρονών!
• Κανένας μαθητής μέχρι τα 18 έξω από το σχολείο! Άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών που δεν τα βγάζουν πέρα. Δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ για όλους τους μαθητές.
• Ούτε 1ευρώ από την τσέπη μας για τη μόρφωσή μας! Με ευθύνη του Υπουργείου, θέρμανση και δωρεάν κολατσιό σε όλα σχολεία! Γενίκευση της ενισχυτικής διδασκαλίας! Άμεση λύση σε όλα τα κτηριακά προβλήματα! Καμία συγχώνευση τμημάτων ή σχολείων!
• Όχι στα προγράμματα ανεργίας και κακοπληρωμένης δουλειάς!
• Συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη μαζί με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, τη ΠΑΣΕΒΕ και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τρικάλων.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com