A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

ergatikoΕργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των Συνδικάτων την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013 για να κάνουμε πιο ισχυρή τη ΔΥΝΑΜΗ μας, για να επιβάλλουμε το ΔΙΚΙΟ μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για τη διασφάλιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  • Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
  • Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
  • Ασφάλιση και ασφάλεια δουλειάς, με σεβασμό στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση των επιστρατεύσεων και των κυβερνητικών Συνταγματικών εκτροπών.
  • Συνδικαλιστικά–πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα, σε ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.
  • "MNHMONIO"ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ
Αυστηρή πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής με δήμευση περιουσιών.
ΤΕΡΜΑ στην ΑΝΟΜΙΑ και ΑΣΥΛΙΑ των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ

Τις δραματικές μειώσεις μισθών-συντάξεων και κοινωνικών παροχών
Τις ατομικές συμβάσεις
Τη λιτότητα διαρκείας
Τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες
Την καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων
Τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Τις υφεσιακές αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές Κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων που εξοντώνουν ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Τις ελαστικές και ανασφάλιστες συνθήκες ψευτοαπασχόλησης και βάρβαρης εκμετάλλευσης εργαζομένων.
Τον αυταρχισμό, την αυθαιρεσία, τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται γιατί υπονομεύουν τη δημοκρατία και συκοφαντούν το συλλογικό και συνδικαλιστικό μας αγώνα.
Τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ευνοούν και ισχυροποιούν τους λίγους και τους τραπεζίτες, που εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν τους πολλούς και τους απλούς πολίτες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, έξω από κόμματα και χρώματα η συστράτευση και ο κοινός αγώνας, ισχυροποιεί τη δύναμή μας στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του Λαού και της χώρας

• Κατάργηση του μέτρου της επίταξης και των ποινικών διατάξεων, που αποτελούν απαράδεκτα για τις σημερινές συνθήκες υπολείμματα ανώμαλου νομικού καθεστώτος του παρελθόντος για την καθυπόταξη και τον αυταρχικό περιορισμό του θεμελιώδους συνδικαλιστικού δικαιώματος της απεργίας, ως έσχατου μέσου για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων.
Άμεση απόσυρση της αυταρχικής και αντισυνταγματικής επίταξης των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και των ναυτικών, προκειμένου ν' αναζητηθούν λύσεις μέσα από ουσιαστικό διάλογο, με σεβασμό στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
• Απορρίπτουμε κάθε σχεδιασμό αντιδραστικών ρυθμίσεων, υποκριτικά εκσυγχρονιστικών, που εμφανέστατα αποβλέπουν να θέσουν εμπόδια, ικανά ν' αναιρέσουν στον πυρήνα τους τα δύο κορυφαία δημοκρατικά κοινωνικά δικαιώματα, της συλλογικής οργάνωσης και της απεργίας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας και διεθνούς έννομης τάξης.
• Άμεση κατάρτιση και αποφασιστική εφαρμογή πολιτικών κυρίαρχου κράτους για την αναθεώρηση εκ βάθρων των παταγωδώς αποτυχημένων, καθ' υπόδειξη των τεχνοκρατών εκπροσώπων των δανειστών, πολιτικών, που εκτίναξαν τον αριθμό των ανέργων και υποαπασχολούμενων σε τριτοκοσμικά μεγέθη, τους μισθούς και τις συντάξεις μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε επίπεδο κάτω της στοιχειωδώς αξιοπρεπούς διαβίωσης, πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των κοινωνικών υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Απαιτούμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων
  • Αυταρχισμός και φτωχοποίηση, τέλος.

• Κατάργηση εδώ και τώρα των τροποποιήσεων των νομοθετικών διατάξεων για τις συλλογικές συμβάσεις και την επικουρική σ' αυτές διαιτησία του Ο.Μ.Ε.Δ. , τροποποιήσεις που αποσκοπούσαν και ήδη επέφεραν βίαιη και ραγδαία φτωχοποίηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπέθαλψαν την πλήρη ασυδοσία κακόπιστων εργοδοτών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τους συνεπείς και νομιμόφρονες ανταγωνιστές τους, προκάλεσαν πρωτοφανή ανασφάλεια στους εργαζόμενους υπό την απειλή της απόλυσης, εάν δεν υποκύψουν στις ανεξέλεγκτες απαιτήσεις του εργοδότη για ατομικές συμβάσεις εργασίας και κατέστησαν τους Έλληνες εργαζόμενους ατυχή πειραματόζωα των εξελίξεων που κυοφορούνται σε ομάδες συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δραστικό περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων υπέρ της ασύδοτης κερδοσκοπίας και επικράτησης των πανίσχυρων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έναντι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πάντοτε με το πρόσχημα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής «ελευθερίας» στην Ε.Ε.
• Απαιτούμε από εκείνες τις εργοδοτικές οργανώσεις ευρύτερης εκπροσώπησης, ν' αναλογιστούν τις ιστορικές ευθύνες και συνέπειες της στάσης τους.
Καλούμε τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, να προσέλθουν σε ειλικρινή και επί της ουσίας διάλογο με τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να διαπραγματευθούμε για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. εφ' όλης της ύλης, υποχρεωτική και γενικής εφαρμογής για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους της χώρας, να εξουδετερώσουμε τις απόπειρες επιστροφής στον αλήστου μνήμης για την χώρα μας κρατικό παρεμβατισμό της δεκαετίας του 1950 και τον διοικητικό καθορισμό των κατώτατων αμοιβών από ενδεχομένως άσχετους με τη Αγορά παράγοντες, ν' αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας για το παρόν και το μέλλον αυτών, που δημοκρατικά εκπροσωπούμε.

Με επιστρατεύσεις, συκοφαντίες και ψευτοδημοψηφίσματα δεν λύνονται τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας.
Την ώρα που συνεχίζονται οι δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και παράλληλα η φοροδιαφυγή, η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν η Κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών.
Ο τελικός στόχος της πολιτικής της είναι όμως εμφανής. Και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να ευνουχίσει τους συνδικαλιστικούς φορείς που αντιδρούν στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο.
Σ΄αυτόν τον κατήφορο είναι μόνη της και δεν θα βρει συμμάχους από τα συνδικάτα.
Εάν θεωρούν κάποιοι ότι με τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες και πρακτικές θα κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τα σκληρά και αδιέξοδα μέτρα που υλοποιούνται εις βάρος τους είναι βαθιά νυχτωμένοι.

H κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί μετρώντας αντιδράσεις με την εύκολη για αυτήν όπως αποδεικνύεται τακτική της διάψευσης.
Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει συνεχώς τον εαυτό της δε μπορεί να παίζει όμως με τον πόνο, την αγωνία και την εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων.
Η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η αυθαίρετη και μονομερής μείωση μισθών και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά διεκδικεί την επαναφορά του στα προ του μνημονίου επίπεδα.
Καλό θα ήταν αντί της προσήλωσή τους στους μισθούς των εργαζομένων, να επικεντρώνονταν στις υπόλοιπες σοβαρές αιτίες που διαμορφώνουν πραγματικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Ακόμη και η υπόνοια μιας τέτοιας πρόθεσης θα επιφέρει την κοινωνική έκρηξη, διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας.
Τέτοιες τοποθετήσεις όπως του κυρίου Μέργου φανερώνουν ότι ορισμένοι ζουν εκτός τόπου και χρόνου.
Δε γνωρίζουν ότι περίπου 4εκ Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δε γνωρίζουν ότι η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, αγνοούν την κατακόρυφη αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, δε βλέπουν ή δε θέλουν να δουν τα δραματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν και απαντούν:
έως εδώ, δεν πάει άλλο! όλοι μαζί να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα, τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.

Τα συνδικάτα έδωσαν και δίνουν σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν αυτές τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες!
Δίνουν μάχες να σωθεί η χώρα, μα πάνω και πρώτα από όλα, να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Απαιτείται λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγώνα και στην πάλη. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών.

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και τροϊκανών

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 20/02/2013

Εμείς οι εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας που έγινε σήμερα Τετάρτη 20/02/2013 στη Καλαμπάκα, αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων προς την Κυβέρνηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για τη διασφάλιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  • Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
  • Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
  • Ασφάλιση και ασφάλεια δουλειάς, με σεβασμό στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση των επιστρατεύσεων και των κυβερνητικών Συνταγματικών εκτροπών.
  • Συνδικαλιστικά–πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα, σε ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.

"MNHMONIO"ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com