A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στο κυνήγι των εσόδων με ελέγχους και κατασχέσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

kinigiΜπαράζ ελέγχων και κατασχέσεων επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να ξελασπώσουν τα δημόσια έσοδα, με τους ελέγχους για την απόδοση ΦΠΑ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Δείγμα γραφής δόθηκε ήδη από τον Ιανουάριο οπότε και πραγματοποιήθηκαν 1.656 έλεγχοι για ΦΠΑ και λοιπούς παρακρατούμενους φόρους, ενώ υπό την απειλή των κατασχέσεων το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να εισπράξει 279 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Θα συνεχίσουμε με εκτεταμένες διασταυρώσεις και στοχευμένους ελέγχους, με ειδοποιητήρια και κατασχέσεις» δηλώνει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών καλώντας παράλληλα τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές να μην περιμένουν τη νέα ρύθμιση- αν αυτή περάσει από τις συμπληγάδες της τρόικας- αλλά να αξιοποιήσουν την ισχύουσα, μπλοκάροντας έτσι πιθανή κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων.

Στο σύνολο του έτους, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνουν 15.100 έλεγχοι από τους οποίους οι 11.000 μόνο για ΦΠΑ.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών θα βρεθούν παράλληλα τουλάχιστον 1.500 μεγάλες επιχειρήσεις και 2.600 ελεύθεροι επαγγελματίες και φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου. Αυτοί είναι οι στόχοι που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και επί των οποίων θα δώσει «εξετάσεις» το υπουργείο Οικονομικών, ενώ συγκεκριμένες δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί και για τους φόρους που θα εισπράττονται έναντι αυτών που βεβαιώνονται.

Αναλυτικά το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευθεί για:

* Συνολικά 5.500 ολοκληρωμένους ελέγχους ΦΠΑ έως το τέλος Ιουνίου και 11.000 συνολικά έως το τέλος του έτους. Από τους φόρους και τα πρόστιμα που θα βεβαιωθούν θα πρέπει να εισπραχθεί τουλάχιστον 20%.

Παράλληλα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αποχής από την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευθεί ότι θα εισπραχθούν 40 εκατ. ευρώ μετά την αποστολή email σε 250.000 νέους οφειλέτες και τηλεφωνήματα σε επιπλέον 10.000 νέους οφειλέτες.

* Μεχρι το τέλος Ιουνίου 1.200 ολοκληρωμένους ελέγχους σε αυτοαπασχολούμενους και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου μέχρι το και συνολικά 2.600 έως το τέλος του έτους. Από αυτές τις υποθέσεις θα πρέπει στο σύνολο του έτους να έχει εισπραχθεί το 65% των φόρων που θα βεβαιωθούν και 110 υποθέσεις να σταλούν στον Εισαγγελέα.

* 1.500 έλεγχοι (750 τακτικοί και 750 προσωρινοί) σε μεγάλες επιχειρήσεις στο σύνολο του έτους εκ των οποίων 680 έως το τέλος Ιουνίου. Παράλληλα η τρόικα έχει απαιτήσει να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τουλάχιστον 18 μεγάλων επιχειρήσεων που υπάγονται στις ελεγκτικές αρμοδιότητες της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων, κατόπιν ελέγχου.

Τον Ιανουάριο, η κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού δεν είναι αντίστοιχη των εισπράξεων. Μετά τους ελέγχους στο μέτωπο του ΦΠΑ βεβαιώθηκαν 40 εκατ. ευρώ φόρων και προστίμων, αλλά στο ταμείο μπήκαν μόλις 8 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι εισπράχθηκε μόνο ένα στα πέντε ευρώ φόρων και προστίμων που βεβαιώθηκαν.

Στο ίδιο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε παγίωση της τάσης των τελευταίων μηνών όπου ένας στους τέσσερις υπόχρεους δεν υποβάλλει καν δήλωση ΦΠΑ. Σε σύνολο 109.579 υπόχρεων σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ τον Ιανουάριο, 26.244 φορολογούμενοι προτίμησαν να απέχουν της διαδικασίας. Ακολούθησαν ραβασάκια, email και τηλέφωνα από τους εφοριακούς και πείστηκαν τελικά να υποβάλλουν δήλωση 2.220 (από τους 26.244).

Όσον αφορά στα ληξιπρόθεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων χωρίς όμως να έχει συμπεριλάβει τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα του Ιανουαρίου, οι συνολικές οφειλές διαμορφώθηκαν σε 55,458 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου από 55,787 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου. Από αυτά 9 δισ. ευρώ αφορούν ληξιπρόθεσμα πτωχευμένων οφειλετών και 3,6 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα ΔΕΚΟ και ΟΤΑ.

Euro2day

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com