A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κροκοδείλια δάκρυα από τον γ.γ. Εσόδων

E-mail Εκτύπωση PDF

esodaΚροκοδείλια δάκρυα από τον γ.γ. Εσόδων για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά όσων οφείλουν 5.000 ευρώ και άνω
«Το ζήτημα δεν είναι να πάει κανένας φυλακή, το ζήτημα είναι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί να εξοφληθούν», δήλωσε ο γ.γ. Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης σχετικά με την οδηγία για αίτηση άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε για να υπενθυμίσει τον νόμο. «Ισοπεδωτική δεν είναι η εγκύκλιος, ισοπεδωτική είναι η διάταξη και ο νόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίζουμε το νόμο. Αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όταν ψηφίζουμε ένα νόμο», πρόσθεσε.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο μηχανισμός είναι εκεί πέρα για να τηρεί το νόμο και κατά καιρούς να τον υπενθυμίζουν οι υπηρεσίες. Βγήκε μια εγκύκλιος που τους υπενθυμίζει ποιες πρέπει να είναι οι διαδικασίες», συνέχισε ο γ.γ. Εσόδων.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοχάρης εξέδωσε χθες εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι προϊστάμενοι των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.
Στην εγκύκλιό του προς τις ΔΟΥ, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, παρατηρείται, το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι πενταετής. Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.), εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».
Νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει προκύψει και θέτει σε ασφυκτικό κλοιό τους οφειλέτες του δημοσίου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός, υποστηρίζει ότι αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένα διάταξη του σχετικού νόμου, θα οδηγηθούν στις φυλακές πολίτες, οι οποίοι «διέπραξαν το έγκλημα» να απολυθούν, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να υποστούν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Τονίζει παράλληλα ότι «είναι υποκριτικό δύο χρόνια μετά την ψήφιση του Ν.3943/2011 (επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου) κάποιοι να ''ανακαλύπτουν την Αμερική'' και να διαμαρτύρονται τώρα για τις διατάξεις του συγκεκριμένου Νόμου τις οποίες τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει και είχε αποκαλύψει, αλλά αντιμετώπισε πέπλο σιωπής».
«Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο και υλοποιούν την πιο βάρβαρη και πιο άδικη φορολογική πολιτική», υπογραμμίζει και καλεί όσους επιθυμούν να αλλάξει η συγκεκριμένη διάταξη να ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com