A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ

E-mail Εκτύπωση

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
arktouros-1Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 5:00 μ.μ, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Δηλητηριασμένα Δολώματα: Επιπτώσεις στην Βιοποικιλότητα & τεχνικές αντιμετώπισης» στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533] το οποίο υλοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στην περιοχή Αντιχάσια Όρη-Μετέωρα-Κόζιακας των Τρικάλων και έχει διάρκεια 5 χρόνια. Ο σκοπός της ημερίδας αυτής είναι η ενημέρωση των στελεχών των δημόσιων υπηρεσιών του Νομού Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής και η έναρξη μία δημόσιας συζήτησης για τις επιπτώσεις στην Βιοποικιλότητα αλλά και τη δημόσια υγεία από τη χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων. Στην ημερίδα θα γίνουν ειδικές παρουσιάσεις για τις δράσεις του προγράμματος στα Τρίκαλα (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) και στην Κρήτη (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης-πανεπιστήμιο Κρήτης), τις επιπτώσεις της χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην βιοποικιλότητα (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ), τις δράσεις ειδικού προγράμματος LIFE για τον Ασπροπάρη (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία). Επιπρόσθετα με ειδικές εισηγήσεις για το νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα (Φιλοζωϊκός Σύλλογος Τρικάλων) και την πολιτική αντιμετώπισης της λύσσας στην Ελλάδα (Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) γίνεται άμεση σύνδεση της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με την δημόσια υγεία. Ειδικά για τη λύσσα τα κρούσματα της οποίας συνεχώς αυξάνονται στην Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μία άμεση σύνδεση καθώς τα δηλητηριασμένα πτώματα των ζώων αποτελούν βασική εστία μετάδοσης της νόσου και αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες μετάδοσής της.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων μαζί με τους Δήμους Πύλης και Τρικαίων.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων Ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαρτίζεται από Ευρωπαϊκούς Δήμους στις 8 πιλοτικές περιοχές υλοποίησης τους προγράμματος, 4 στην Ισπανία, 2 στην Πορτογαλία και 2 στην Ελλάδα (Κρήτης και Τρικάλων) με κοινή συμφωνία και συνέργια για:
• Την εξάλειψη της παράνομης χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβή πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
• Υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν στην καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων.
• Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και υποστήριξη της δικαστικής δίωξης των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καλαμπάκας για την παραχώρηση της αίθουσας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας, αλλά και τα Μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος, τις Υπηρεσίες και τους Φορείς της πιλοτικής περιοχής του προγράμματος, όπως τη Διεύθυνση Δασών Τρικάλων, τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας, τους Δήμους Καλαμπάκας, Τρικαίων και Πύλης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας και το ΚΕΝΑΚΑΠ καθώς και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Πύλης και Καλαμπάκας οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κυνηγετικών Περιοχών και Κυνηγετικών Συλλόγων ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.
Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101 για καταγγελίες δηλητηριασμένων ζώων.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα LIFE+ μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=43&Itemid=44arktouros-2

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com