A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επιχειρηματικά Νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΨηφιακές Δράσεις Επιμελητηρίου Τρικάλων – Ενημερωτική Εκδήλωση Τρίτη 16 Απριλίου 2013
Ενημερωτική Εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Ψηφιακές Δράσεις Επιμελητηρίου Τρικάλων για την προώθηση της ευρυζωνικότητας & την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του Νομού Τρικάλων» διοργανώνει το Επιμελητήριο Τρικάλων την Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του (Βενιζέλου 1). Από το 2008 το portal του Επιμελητήριου Τρικάλων, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, προσφέρει ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε όλους του επιχειρηματίες ανοίγοντας ένα παράθυρο συνεργασίας με όλο τον κόσμο.
Σήμερα, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες για την περαιτέρω στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του.
Με το νέο αυτό έργο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, το Portal www.trikala-chamber.gr αναβαθμίζεται εντάσσοντας μια πληθώρα Ψηφιακών Δράσεων, άμεσα στοχευμένες στις ανάγκες του επιχειρηματία για άμεση πληροφόρηση, προβολή και εξυπηρέτηση. Ψηφιακές Δράσεις οι οποίες παρέχονται δωρεάν σε όλα τα μέλη του με ένα μόνο κλικ.
Με τις νέες ψηφιακές δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να:

  •  Δημιουργήσουν μία μίνι ιστοσελίδα της επιχείρησής τους και να προβληθούν στις εξιδεικευμένες ηλεκτρονικές αγορές του Επιμελητηρίου,
  •  θέσουν τα ερωτήματα τους και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογιστικά, εργασιακά θέματα (e-consulting),
  •  πουλήσουν τα προιόντα τους Online (Αγορά Τρικάλων/e-shop),
  •  συμμετέχουν σε προγράμματα Τηλεκπαίδευσης και να πραγματοποιήσουν Τηλεδιασκέψεις με τους συνεργάτες τους,
  • - συνεργαστούν με τον απόδημο ελληνισμό μέσω της εφαρμογής «Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα»,
  • - προβληθούν στον Τουριστικό Οδηγό του Επιμελητηρίου και να συμμετέχουν σε ένα ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-booking),

Με τις νέες ψηφιακές δράσεις του portal του Επιμελητηρίου Τρικάλων οι επιχειρηματίες αποκτούν ένα επιπρόσθετο συγκριτικό πλεονέκτημα για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, και της ανταγωνιστικότητάς τους.

Υποβλήθηκαν 6.954 προτάσεις ύψους 217.392.249 ευρώ για συμμετοχή στο του ΕΣΠΑ
Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας προκύπτει από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν μέχρι χθες, 8 Απριλίου, οπότε έληξε η προθεσμία υποβολής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 6.954 προτάσεις ύψους 217.392.249 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη) της δράσης ήταν 40 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ο προϋπολογισμός υπερκαλύφθηκε κατά περισσότερες από πέντε φορές.
Να σημειωθεί ότι η δράση «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 18-64 ετών, άνεργες ή απειλούμενες από ανεργία (π.χ. έχουν κλείσει την επιχείρησή τους ή εργάζονται σε επιχείρηση που έχει υπαχθεί στο άρθρο 99, κ.α.) προκειμένου να προχωρήσουν σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στις προτάσεις που θα επιλεγούν θα δοθεί επιχορήγηση ύψους 10.000 - 20.000 ευρώ για την κάλυψη του 100% ισόποσων επιλέξιμων λειτουργικών δαπανών για μέγιστο διάστημα 18 μηνών. Προβλέπεται επίσης δυνατότητα καταβολής επιπλέον 12.000 ευρώ για την επιδότηση του μισθολογικού κόστους, αν η επιχείρηση δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας με προσλήψεις ανέργων.

Σε κατάσταση αποπληθωρισμού η Ελλάδα
Σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από το 1968 πέρασε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο. Μετά από πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης και σκληρής λιτότητας, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή υποχώρησε στο -0,2% τον Μάρτιο, λόγω της κλιμάκωσης των αποπληθωριστικών πιέσεων και των επιπτώσεων της εσωτερικής υποτίμησης στην εγχώρια ζήτηση. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Μαρτίου 2013, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2012, προκύπτει μείωση 0,2%, έναντι αύξησης 1,7%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Παράταση υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2012
Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών παρατείνεται μέχρι και την 30η Απριλίου 2013 η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2012, που η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους είναι η 10η Απριλίου 2013.
Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης, θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ των τυχόν χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων έως την 25η Απριλίου 2013.

Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς
Για τις 7 Μαΐου, Τρίτη ημέρα του Πάσχα, μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Έτσι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση του 75%, επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού.

Ενδιαφέρον για εισαγωγές στην Τυνησία
Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τύνιδα ανακοινώνει το ενδιαφέρον τυνησιακών εταιρειών για εισαγωγή από την Ελλάδα πλαστικού, αλουμινίου, χάλυβα, μαρμάρου, χαρτιού Α4, παιχνιδιών. Πληρ: www.agora.mfa.gr/tn114

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com