A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων σύντομα αποκτά γηροκομείο

E-mail Εκτύπωση

espa-1Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων γίνεται γνωστό ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός σε τηλεφωνική επικοινωνία, τη Δευτέρα το απόγευμα, που είχε με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Σεραφείμ με πολλή χαρά τον γνωστοποίησε ότι, μια προσπάθεια συνεργασίας που διήρκησε ένα χρόνο και πλέον έφτασε σε πέρας, και το γηροκομείο της Καλαμπάκας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

espa-2Το έργο, που θα κτισθεί σε οικόπεδο που δώρισε η Ι. Μονή Βαρλαάμ στη Μητρόπολη, όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργήσει με την φροντίδα της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, θα φιλοξενήσει πάνω από είκοσι γέροντες και θα δώσει μεγάλη ανακούφιση σε μοναχικούς ή εγκαταλειμμένους συνανθρώπους της περιοχής Καλαμπάκας. Έργο πνοής με κοινωνικές διαστάσεις για τον τόπο, και δείχνει τη φροντίδα της Μητροπόλεως και του Μητροπολίτου προσωπικά, μετά τα νιάτα (ίδρυση παιδικού σταθμού στη Καλαμπάκα) και για την τρίτη ηλικία. Η φιλοξενία θα γίνεται όχι με σκοπό το κέρδος αλλά με γνώμονα την ανακούφιση, περίθαλψη, και προσφορά Χριστιανικής αγάπης. Θα είναι το ενδιαφέρον του Ποιμένα για τα παιδιά του.

espa-3Το κτίριο θα περιλαμβάνει σύγχρονους κοιτώνες με μπάνιο των δύο ή τριών ατόμων, άρτια εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία, χώρους υποδοχής και αναψυχής των γερόντων, θαυμάσιο περιβάλλοντα χώρο.

Η συνεργασία και το ενδιαφέρον του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη όλο αυτό το διάστημα ήταν συνεχής και άψογη . Σπουδαίο ρόλο διαδραμάτισαν για να φτάσουμε σ΄ αυτό το αποτέλεσμα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, της αντιπεριφέρειας ως και οι λαϊκοί συνεργάτες της Μητροπόλεως κ. Πεντεδήμος και Δασταμάνης. Προς όλους αυτούς που κουράστηκαν διαθέτοντας ώρες και ώρες αξίζουν τα συγχαρητήρια αλλά και πολλές ευχαριστίες.

Για μια άλλη φορά καταδεικνύεται τι μπορούν να κατορθώσουν με τη συνεργασία Εκκλησίας, Κράτους και Αυτοδιοίκησης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

( Τό Γηροκομεῖον Καλαμπάκας )

mitropolitis

Μέ τήν παροῦσαν μας δήλωσιν θέλομεν νά ἐκφράσωμεν τάς θερμάς εὐχαριστίας ἡμῶν προσωπικῶς καί ὅλου τοῦ πληρώματος τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μητροπόλεως Σταγῶν καί Μετεώρων, πρός τόν ἀξιότιμον κ. Κωνσταντῖνον Ἀγοραστόν, Περιφερειάρχην Θεσσαλίας καί τόν Ἀντιπεριφερειάρχην κ. Χρῆστον Μιχαλάκην διά τήν ἀμέριστον συμπαράστασίν των καί μέριμναν νά ἐνταχθῆ εἰς τό ΕΣΠΑ τό ἔργον τοῦ Γηροκομείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.

Ἡ ἀνύστακτος καί ὐπεύθυνος προσπάθεια τοῦ ἀγαπητοῦ μας κ. Περιφερειάρχη νά ἀνεγερθῆ εἰς τήν πόλιν μας ἕνα κατά πάντα ἀπαραίτητον εὐαγές ἵδρυμα, μᾶς χαροποιεῖ τά μέγιστα διότι θά δοθῆ μία φιλάνθρωπος καί ἔμπρακτος βοήθεια εἰς τά ἄτομα τῆς τρίτης ἡλικίας. Μέ τό ἔργον αὐτό πού γίνεται μέ εὐρωπαϊκάς προδιαγραφάς ἀναβαθμίζεται ἡ περιοχή μας, προσφέροντας κοινωνικήν καί ἀναβαθμισμένην περίθαλψιν εἰς ἀνθρώπους πού τήν χρειάζονται ἄμεσα. Τό ἔργον αὐτό θά συγκινήσει ὅλην τήν περιοχήν μας καί ἀσφαλῶς ἀποτελεῖ εὔσημον διά τόν κ. Περιφερειάρχην μας, διά τήν ἐπιδειχθεῖσαν κατανόησιν νά ἐνταχθῆ εἰς τό ΕΣΠΑ ἕνα τόσο σημαντικό ἔργο διά τήν κοινωνίαν μας. Τόν συγχαίρομεν καί θερμῶς τόν εὐχαριστοῦμεν διά τήν ἀγάπην του πρός

 

Μετ΄εὐχῶν

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com