A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Εμείς πουλάμε και αυτοί επενδύουν;

E-mail Εκτύπωση PDF

samarasΤελικά αυτοί αγοράζουν ή επενδύουν; Ιδού το ερώτημα για να μαθαίνουν και τα παιδιά μας σωστά ελληνικά. Πάντως το αντίθετο του ρήματος «πουλάω» είναι «αγοράζω» και όχι «επενδύω». Άκουσα την πανηγυρική είδηση ότι υπεγράφη στην Κίνα συμφωνία, ώστε...
οι Έλληνες εφοπλιστές να δανειοδοτούνται από κινεζικές τράπεζες και να έχουν ρευστότητα για την ναυπήγηση πλοίων, δοθέντος ότι οι εν Ελλάδι τράπεζες δεν τους χρηματοδοτούν επαρκώς. Αυτό δεν είναι ούτε πώληση ούτε επένδυση. Μήπως είναι Ανάπτυξη; Για να δούμε. Κινεζικός τραπεζικός οίκος χρηματοδοτεί Έλληνα εφοπλιστή για τη ναυπήγηση μεγάλου τάνκερ. Πού θα ναυπηγηθεί το τάνκερ; Οπουδήποτε αλλού εκτός από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Μόλις το πλοίο καθελκυσθεί από τα ιαπωνικά ή κορεατικά ναυπηγεία, ο Έλληνας εφοπλιστής θα προσλάβει Έλληνα πλοίαρχο, Έλληνα ύπαρχο και Έλληνα πρώτο μηχανικό για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Το υπόλοιπο πλήρωμα εξ Ινδίας, Σρι Λάνκα [πρώην Κεϋλάνη], Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Φιλιππίνων κ.λπ. Γιατί εγώ δεν βλέπω ανάπτυξη δια της δημιουργίας θέσεων εργασίας; Είμαι μύωψ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. [ΣΗΜ: μη μου μιλήσετε για άδηλες συναλλαγές, συνάλλαγμα κ.λπ.].
Οι Κινέζοι λέει ενδιαφέρονται και για το «Ελληνικό». Όλη η στρατηγική της Ανάπτυξης έχει τελικά κολλήσει στο «Ελληνικό» τέσσερα χρόνια τώρα. Θα ανεγερθούν ξενοδοχεία, εκθεσιακά κέντρα κ.λπ. Οικοδομικός οργασμός επί 2-3 χρόνια. Οι εργολάβοι θα πάρουν στη δούλεψή τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες με φτηνό μεροκάματο. Το πολύ-πολύ να πάρουν Έλληνες με € 20 μεροκάματο, τώρα που έχουμε γίνει ανταγωνιστικοί. Κι' αν οι επενδυτές θέσουν ως όρο να φέρουν Κινέζους που θα τους στοιχίσουν φθηνότερα; Γιατί δεν μας δίνουν λεπτομέρειες για τη στρατηγική αυτή;
Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τί ήθελε στη σύναξη; Αυτός πουλάει κτήρια κατά κανόνα. Άντε και μερικές επιχειρήσεις! Για να δούμε, όμως, τί είναι και η πώληση επιχειρήσεων.
Όποιος φέρνει κεφάλαια από το εξωτερικό και αγοράζει μία λειτουργούσα επιχείρηση, προβαίνει μεν εν στενή νομική εννοία σε «άμεση επένδυση», αλλ' αυτή η επένδυση δεν προσφέρει στον τόπο Ανάπτυξη. Ανάπτυξη θα μπορούσε να προσφέρει π.χ. η εισαγωγή κεφαλαίων για τη δημιουργία εργοστασίου για την παραγωγή ή μεταποίηση τάδε, αφού κάτι τέτοιο ασφαλώς και θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας.
Επειδή, όμως, τον πρωθυπουργό συνόδευαν στην Κίνα, εκτός από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και 63, κατ' άλλους 87, επιχειρηματίες, εγώ θα θυμίσω τί είχε πει ο Πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων στο τέλος του 2011: «Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στην Ελλάδα, εφ' όσον επενδύσουν στη χώρα τους και οι Έλληνες επιχειρηματίες». Τί γύρευαν, λοιπόν, οι 63ή 87 στην Κίνα; Εκτός αν πρόκειται για εξαγωγείς. Αλλά και πάλι σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω πώς με την αύξηση των εξαγωγών μας θα έλθουν κινεζικές επενδύσεις. Λίγη μείωση της ανεργίας μπορεί να σημειωθεί, αλλά τίποτε άλλο. Χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθεια του κοινού, για να διαπιστώσω αν διαθέτω κοινό νου.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com