A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η επικοινωνιακή υποκρισία των κυβερνώντων

E-mail Εκτύπωση PDF

tsirizaΑξιέπαινη η προσπάθεια της τροικανής μνημονιακής κυβέρνησης να πείσει τον ελληνικό λαό ότι άρχισε η ανάκαμψη και υπάρχει στη χώρα σταθερότητα και ότι σώσανε για άλλη μια φορά τη χώρα από τη χρεοκοπία. Δυστυχώς γι΄ αυτούς όλα τα στοιχεία και τα νούμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας περί του αντιθέτου. Εκτός βέβαια αν είναι τόσο αγράμματοι που δεν γνωρίζουν ούτε καν απλή αριθμητική. Για του λόγου το αληθές θα αναφερθώ σε πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, όπου κατέχουμε την πρώτη θέση παγκοσμίως στην ανεργία, αγγίζοντας επίσημα το 28,5%. Το αντίστοιχο ποσοστό τον περσινό Μάιο ήταν στο 22%. Μέσα σ΄ ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 6,5 μονάδες. Στη δε νεολαία η ανεργία έφτασε στο 60%. Κι ενώ έχουν πετσοκόψει και πετσοκόβουν κάθε μέρα μισθούς και συντάξεις, έχουν καταργήσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα και συνεχώς αυξάνονται οι απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρ΄όλα αυτά το χρέος μεγαλώνει και απλώνει σαν το χταπόδι. Καθημερινά συνάνθρωποί μας μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και εγκαταλείπουν τη χώρα, αναζητώντας την τύχη τους σ΄ άλλη γη, σ΄ άλλα μέρη... Καθίσταται επίκαιρο όσο ποτέ το τραγούδι του Φώντα Λάδη της δεκαετίας του 70: «Ρημάξαν τα χωριά μας, μανούλα μου καλή, σκορπίσαν τα παιδιά μας σε δύση και ανατολή». Αξίζει να πούμε ότι όλοι όσοι φεύγουν αποτελούν το πιο ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Κάθε μέρα πετάνε από μια ρουκέτα, αφήνουν λίγο διάστημα να περάσει και μετά κάνουν πράξη αυτό που είχαν κατά νου. Έτσι πέταξαν τη ρουκέτα ότι θα φορολογήσουν 12 ευρώ κατά στρέμμα τα χωράφια. Αλήθεια, πού ακούστηκε να φορολογούνται τα μέσα παραγωγής? Διότι το χωράφι μαζί με τα γεωργικά μηχανήματα αποτελούν τα εργαλεία παραγωγής προϊόντων. Κι ενώ προσανατολίζονται στη φορολόγηση των χωραφιών, παραμένουν άθικτες οι 58 φοροαπαλλαγές του κρατικοδίαιτου εφοπλιστικού κεφαλαίου. Κι αφού έχουν στοχεύσει στη φορολόγηση των χωραφιών, μιλάνε για ανάπτυξη και πρωτογενή πλεονάσματα. Τι κοροϊδία! Αν ήδη οι αγρότες μας δεν μπορούν να παράγουν λόγω του δυσβάστακτου κόστους παραγωγής, πόσο μάλλον με την επιβάρυνση που φασιστικά επιβάλλουν!
Δεύτερη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε: Θέλουν να μειώσουν κατά 35% τη σύνταξη των νέων συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην Τ.Ε.Β.Ε). Πληρώσαμε για μια ζωή εισφορές και τώρα μας στερούν την αξιοπρέπειά μας. Μας κλέβουν τις δικές μας αποταμιεύσεις. Λεηλατούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, διαλύουν κάθε δομή πρόνοιας, καταργούν την δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, μας κόβουν τα φάρμακά μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να σταματήσει η καταστροφή, το ξεπούλημα και η χρεωκοπία του λαού. Να αποκατασταθούν σταδιακά οι συντάξεις, οι μισθοί και οι δομές πρόνοιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες και όχι στους τοκογλύφους δανειστές, επιλέγει την ανάπτυξη, την κίνηση της οικονομίας θέτοντας το τραπεζικό σύστημα υπό κοινωνικό έλεγχο, δημιουργώντας τράπεζες ειδικού σκοπού, και το χτύπημα της φτώχειας και της ανεργίας που έχει πλήξει εκατομμύρια συμπολιτών μας και ιδίως τη νέα γενιά.
Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω χρειάζεται η συμβολή όλων μας, ν΄ αφήσουμε τους καφέδες και τους καναπέδες, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να βάλουμε φρένο στον κατήφορο προς τον γκρεμό, να απαιτήσουμε τη δημοκρατική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και μαζί με την κυβέρνηση της αριστεράς να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Γιάννης Σίμος
Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Τρικάλων

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com