A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στον οικονομικό εισαγγελέα στελέχη τραπεζών για δάνεια σε κόμματα

E-mail Εκτύπωση PDF
oikonomikoseisageleasΤουλάχιστον 50 - 70 στελέχη τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας θα παρουσιασθούν τις επόμενες ημέρες στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για πρόσφατες δανειοδοτήσεις κομμάτων, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Το τελευταίο τετραήμερο εστάλησαν από τον κ. Πεπόνη προς τις διοικήσεις των τραπεζών έγγραφα, με τα οποία ζητούνται αναλυτικές λίστες όλων των στελεχών, που συμμετείχαν στην διαδικασία έγκρισης των δανείων, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις από την πλευρά των κομμάτων και παρ' ότι υπάρχουν εκκρεμείς δανειακές συμβάσεις ύψους περίπου 250 εκατομμυριών ευρώ.

Η δικαστική έρευνα εξετάζει αν τα στελέχη των Τραπεζών, κυρίως από τις Επιτροπές Χρηματοδοτήσεων, έχουν διαπράξει το αδίκηµα της απιστίας εις βάρος των τραπεζικών ιδρυμάτων τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανόν σύντομα να ασκηθούν σχετικές ποινικές διώξεις.

Ήδη στα πιστωτικά ιδρύματα παρατηρείται αναστάτωση, αφού η δικαστική έρευνα αναμένεται να φθάσει σε κορυφαία στελέχη των τραπεζών, που φαίνεται να ενέκριναν την παροχή σχετικών δανείων, ακόμη και τις τελευταίες εβδομάδες.

Κι αυτό παρότι εφαρμόζεται το πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας με περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς και τα δάνεια προς ιδιώτες δίνονται με το σταγονόμετρο και με αυστηρές προϋθποθέσεις.

Δικαστικοί λειτουργοί μιλούν για «δάνεια προς τα κόμματα που προκαλούν στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία».

Η έρευνα του κ. Πεπόνη ξεκίνησε στα τέλη του 2011 ύστερα και από σχετική καταγγελία του πρώην βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ελευθέριου Αυγενάκη, αλλά και ύστερα από σχετική αναλυτική κατάθεση του συνταγματολόγου κ. Νίκου Αλιβιζάτου.

Η έρευνα του κ. Πεπόνη εστιάζεται κυρίως σε πρόσφατες δανειακές συμβάσεις. Αρχικώς ο οικονομικός εισαγγελέας είχε ζητήσει με έγγραφό του από τις τράπεζες αναλυτικά αριθμητικά στοιχεία για τα δάνεια των κομμάτων και τώρα επανέρχεται με τις κλήσεις προς τους τραπεζικούς, οι οποίοι εμπλέκονται στις περιπτώσεις που κρίθηκαν ύποπτες. Τα στελέχη των τραπεζών αναμένεται να καταθέτουν έγγραφες εξηγήσεις και υπομνήματα τις επόμενες ημέρες.

tovima.gr

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com