A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

E-mail Εκτύπωση

kalampakaΤο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Αδειοδοτήσεων σύμφωνα με το 3ο δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους Βαμβακοπαραγωγούς του Δήμου ότι: Για την καλύτερη οργάνωση της άμυνας των βαμβακόφυτων στην 2η γενιά του πράσινου σκουληκιού και για την απρόσκοπτη και αποδοτική εξέλιξη των βαμβακοκαλλιεργειών, η Υπηρεσία μας συστήνει όπου υπάρχει ανάγκη την χρήση ρυθμιστών ανάπτυξης των βαμβακόφυτων με εγκεκριμένα σκευάσματα που περιέχουν την δραστική ουσία mepiquat chloride. Συστήνεται επίσης οι παραγωγοί να παρακολουθούν 2 φορές την εβδομάδα την καλλιέργεια, προκειμένου να διαπιστώσουν την πυκνότητα των πληθυσμών των εντόμων – εχθρών ώστε να επεμβαίνουν όταν οι πληθυσμοί φθάσουν στα όρια επέμβασης, όπως παρακάτω:
Τετράνυχος: Επεμβαίνουμε όταν προκαλείται φυλλόπτωση κι οι πληθυσμοί είναι υψηλοί
Αφίδες (Μελίγκρες): Επεμβαίνουμε μόνο εάν οι πληθυσμοί παραμένουν υψηλοί για 7 τουλάχιστον ημέρες. Κατώτατο όριο επέμβασης είναι η ύπαρξη 25 ατόμων κατά μέσο όρο ανά φυτό σε δείγμα 100 φύλλων.
Αλευρώδης: Επεμβαίνουμε όταν ο πληθυσμός υπερβαίνει τα 200 άτομα κατά μέσο όρο ανά 100 φύλλα
ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ
Στην παρούσα φάση αν διαπιστωθούν 4-5 ζωντανές προνύμφες (σκουλήκια) σε 100 φυτά, τότε μόνο οι παραγωγοί θα πρέπει να επέμβουν με τις εγκεκριμένες δραστικές ουσίες για χρήση στο βαμβάκι.
ΡΟΔΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ
Στο βλαστικό στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι βαμβακοφυτείες, η Υπηρεσία μας συνιστά στους παραγωγούς να ελέγχουν εξονυχιστικά τα καρύδια για τυχόν στίγματα πάνω στην επιφάνεια τους ή στο εσωτερικό τους με σκοπό την διαπίστωση ύπαρξης ζωντανών προνυμφών. Επεμβαίνουμε με εγκεκριμένα εντομοκτόνα μόνο στην περίπτωση που σε τυχαίο δείγμα ανθέων, από όλη την έκταση του χωραφιού, διαπιστωθούν προσβεβλημένα άνθη (ροζέτες) σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% ή σε τυχαία δειγματοληψία 100 καρυδιών ευρεθεί προσβολή τουλάχιστον 5%
Για περισσότερες πληροφορίες οι καλλιεργητές μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στα τηλ. 24313-51602, 51603 & 51604, καθώς και στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, στο τηλ. 24210-66525.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com