A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αναμένονται 39,4 εκ. για τα Τέμπη

E-mail Εκτύπωση PDF
tempi  Μετά από πολύ καιρό έχουμε ευχάριστα νέα για τις Σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα όπου τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και 1 χρόνο. Η ιστοσελίδα ypodomes.com επικοινώνησε με την υπεύθυνη της εταιρείας κατασκευής και λειτουργίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και έλαβε απαντήσεις.

   Το ευχάριστο νέο για το έργο είναι πως το Υπουργείο Υποδομών από μέρα σε μέρα αναμένεται να πληρώσει ένα ποσό 39.400.000 ευρώ από πιστοποιημένες εργασίες που έχουν γίνει. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την κα Ζαβρίδου θα διοχετευθούν σε έργα που κρίνονται απαραίτητα για να μην υπάρξουν προβλήματα στην εξέλιξη του έργου.

ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

   Με την είσπραξη των χρημάτων ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν έργα στις σήραγγες Τ2 στα Τέμπη (στην μεγάλη σήραγγα των 6χλμ) και στην σήραγγα Τ3 στον Πλαταμώνα καθώς εκεί παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ανάγκες.

Η σήραγγα Τ1 (η πρώτη που συναντά κάποιος στα Τέμπη ερχόμενος από Λάρισα) είναι ολοκληρωμένη. Στην σήραγγα Τ2 στα Τέμπη θα γίνει η τελική επένδυση σε ένα τμήμα 500-600 μέτρα που απομένει προκειμένου να είναι απόλυτα ασφαλής. Να θυμίσουμε ότι η σήραγγα Τ2 διανοίχθηκε πλήρως πέρυσι τον Μάιο και μαζί της έπεσε και η αυλαία των εργασιών.

   Με την λειτουργία της θα είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Στην σήραγγα Τ3 στην περιοχή του Πλαταμώνα τα έργα είναι επείγοντα καθώς θα γίνουν εργασίες εκσκαφής για τη διάνοιξη τμήματος περίπου 500 μέτρων που δεν έχει «τρυπηθεί» ενώ θα γίνουν και έργα τελικής επένδυσης της σήραγγας.

   Η σήραγγα έχει μήκος περίπου 3χλμ και έχει διανοιχθεί κατά περίπου 80%. Οι εργασίες στην σήραγγα Τ3 έχουν απόλυτη προτεραιότητα καθώς το βουνό είναι σχετικά ασταθές και παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες με την παρουσία υπόγειων υδάτων και δύσκολων πετρωμάτων.

   Τέλος, εφόσον φτάσουν τα χρήματα θα γίνουν και έργα στα ανοιχτά τμήματα και συγκεκριμένα στα τμήματα που «κουμπώνουν» με τον αυτοκινητόδρομο τόσο πριν τα Τέμπη, όσο και στην περιοχή του Πλαταμώνα. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία πιθανόν να δοθούν νωρίτερα στην κυκλοφορία οι σήραγγες Τ1 και Τ2 που είναι στην περιοχή των Τεμπών και να μείνει για λίγο αργότερα η σήραγγα Τ3 στον Πλαταμώνα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ

   Πρόκειται φυσικά για ένα έργο Εθνικής σημασίας καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή των 3 σηράγγων σε Τέμπη και Πλαταμώνα συνολικού μήκους 11χλμ και την κατασκευή αυτοκινητόδρομου μήκους 14χλμ.

   Με την ολοκλήρωση του το φονικό τμήμα των Τεμπών θα παραμείνει ως ένα τοπίο φυσικού κάλλους ενώ το σύγχρονο τμήμα θα ενώσει με ασφαλές αυτοκινητόδρομο τον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

   Σε ερώτηση που κάναμε για το σύνολο του έργου, η απάντηση ήταν ότι αναμένεται με αγωνία το αποτέλεσμα των εκλογών προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές στους όρους της σύμβασης και να ανοίξει η χρηματοδότηση των τραπεζών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες του πολύ σημαντικού έργου.

ypodomes

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

12ο_Afisa.jpg

2_2.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com