A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΣυμφωνία Υπ. Ανάπτυξης και ΕΕΤ για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών
Συμβάσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με κεφάλαια συνολικού ύψους 2,06 δισ. ευρώ, θα έχουν υπογραφεί ως το τέλος του χρόνου από τις τράπεζες με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), στο πλαίσιο της συμφωνίας με το υπουργείο για την επιτάχυνση της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, της ΕΤΕπ κλπ, που εξασφαλίζουν την παροχή ρευστότητας με χαμηλότοκα δάνεια προς την πραγματική οικονομία. Η συμφωνία προβλέπει την επίτευξη συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων ανά μήνα, μέχρι το τέλος του έτους και περιλαμβάνει δάνεια που θα εκταμιευθούν με συγχρηματοδότηση από τα ταμεία:

  •  Εξοικονομώ κατ' Οίκον (επενδύσεις για ενεργειακή θωράκιση κατοικιών).
  •  Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ, που περιλαμβάνει το Ταμείο Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης, το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Νήσων, το Ταμείο Εγγυοδοσίας και τις στοχευμένες δράσεις (εξωστρέφεια, θεματικός τουρισμός, πράσινες υποδομές, κλπ).
  •  Jeremie.
  •  Jessica.
  •  Τα δάνεια που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΤΕπ με εγγύηση από πόρους του ΕΣΠΑ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών το συνολικό ύψος των συμβάσεων από όλα τα προγράμματα θα φθάσει:

  •  Στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 610 εκατ. ευρώ.
  •  Στο τέλος Οκτωβρίου σε 825 εκατ.
  •  Στο τέλος Νοεμβρίου σε 1,19 δισ.
  •  Και στο τέλος του έτους σε 2,06 δισ. ευρώ.

Στο Ταμείο Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης διαπιστώνεται η μεγαλύτερη πρόβλεψη συμβάσεων, ακολουθεί το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον και τα προγράμματα EIB Guarantee Fund (με εγγύηση από πόρους ΕΣΠΑ) και EIB Global Loans (με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου). Ακολουθούν το Ταμείο Στοχευμένων Δράσεων: (Εξωστρέφεια, Θεματικός Τουρισμός, Πράσινες Υποδομές, κλπ.), τα προγράμματα JEREMIE, Jessica, το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Νήσων και το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

ΥΠ.ΟΙΚ.: Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του ΦΠΑ στην εστίαση
Νέες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του ΦΠΑ στην εστίαση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα κέντρα διασκέδαση βαρύνονται με ΦΠΑ 23%, ενώ τα εστιατόρια που έχουν ζωντανό μουσικό πρόγραμμα πληρώνουν ΦΠΑ 13%. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου οι υπηρεσίες εστιατορίου, εκτός των καταναλώσεων αλκοολούχων ποτών, όπου παράλληλα παρουσιάζεται και θέαμα υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην περίπτωση που προέχουν οι υπηρεσίες εστίασης.

Υπ. Ανάπτυξης: Διπλασιάζεται το όριο χρηματοδότησης του Προγράμματος Εξωστρέφεια που παρέχει ο Ο.Α.Ε.Π.

Διπλασιάζεται το όριο χρηματοδότησης του Προγράμματος Εξωστρέφεια που παρέχει ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) από 500.000 ευρώ σε 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να διευκολυνθούν περαιτέρω οι εξαγωγικές δραστηριότητες των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Ανεβάζει ρυθμούς η ελληνική ένδυση
Βελτίωση παρουσίασαν στο α' εξάμηνο του 2013 τα περισσότερα μεγέθη του κλάδου ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). Ειδικότερα, η παραγωγή στην ένδυση σημείωσε αύξηση 2,4% έναντι πτώσης 16,8% το 2012. Στην κλωστοϋφαντουργία η παραγωγή συνέχισε την πτωτική πορεία κατά 10,9% βελτιωμένη όμως έναντι του 2012 που η πτώση ήταν 17,9%.
Σε διαβούλευση ν/σ του ΥΠΕΚΑ με διατάξεις για τη βόσκηση και την λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε δάση (19/9/2013 07:00)

Σε διαβούλευση ν/σ του ΥΠΕΚΑ με διατάξεις για τη βόσκηση και την λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε δάση
Ξεκίνησε την Τετάρτη 19/9 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ και αφορά τα μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων. Στο εν λόγω σχέδιο νόμου με τίτλο: «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», εκτός από τα αμιγώς δασικά θέματα εμπεριέχονται και αρκετά που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, υπάρχουν άρθρα που αφορούν: α) τις προϋποθέσεις εκχέρσωσης δασικού χαρακτήρα εκτάσεων με σκοπό την αγροτική καλλιέργεια από γεωργικούς συνεταιρισμούς και φυσικά πρόσωπα, β) την ρύθμιση θεμάτων εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε δάση, γ) την δενδροκομική εκμετάλλευση καστανοτεμαχίων, δ) τους αγρούς που άλλαξαν μορφή, ε) την ίδρυση Δασικών Φυτωρίων και στ) την βόσκηση.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com