A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύετε

E-mail Εκτύπωση PDF

apodixisΑλλάζει για ακόμα μία φορά το καθεστώς συλλογής αποδείξεων που απαιτεί η Εφορία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Με ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, καταργούνται μία σειρά αποδείξεις που δικαιολογούσαν έξοδα και περιλαμβάνονταν στα εισοδήματα του 2013. Πιο συγκεκριμένα, αφαιρούνται από τη λίστα των αποδείξεων που συλλέγονται μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, που μέχρι σήμερα απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού. Πιο συγκεκριμένα, άχρηστες είναι οι αποδείξεις από πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, κοινόχρηστα, κινητής τηλεφωνίας, ενοικίων, ασφάλιστρα, αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων κλπ
Στον αντίποδα, στις αποδείξεις που θα αναγνωρίζει πλέον η Εφορία εντάσσονται αυτές που αφορούν δίδακτρα σε φροντιστήρια, ξένες γλώσσες αλλά και αποδείξεις που εκδίδονται από αγορές σε άλλες χώρες εντός Ε.Ε. Όσοι δεν καταφέρουν να μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων, θα έχουν φορολογικό "πέναλτι" 22% επί του ποσού των αποδείξεων που απέτυχε να συγκεντρώσει. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάθε φορολογούμενος υποχρεούται να συγκεντρώνει αποδείξεις αξίας έως και 25% των εισοδημάτων του. Συνεπώς αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερο, θα του επιβληθεί ποινή 22% επί του ποσού που του υπολείπεται ώστε να πιάσει το όριο.
Κερδισμένοι από το νέο σύστημα, θα είναι πάντως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κι' από άλλες πηγές (ενοίκια, επιχειρήσεις, γεωργικές εκμεταλλεύσεις κ.λπ.), καθώς θα χρειαστεί να μαζέψουν αποδείξεις αξίας μικρότερης του 25% του συνολικού τους εισοδήματος. Όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, (ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, αγρότες, εμποροβιοτέχνες) δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση να ζητούν και να μαζεύουν αποδείξεις.

newsbomb

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com