A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Από… αέρος τα εμβόλια κατά της λύσσας

E-mail Εκτύπωση PDF

alepouΗ Θεσσαλία περιλαμβάνεται μέσα στο σχεδιασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την από... αέρος ρίψη εμβολίων για την καταπολέμηση της λύσσας. Ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος απέστειλε επιστολή σε Περιφερειάρχες, στις Περιφέρειες των οποίων υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης της λύσσας, με την οποία ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ξεκινά η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της λύσσας με ρίψη από αέρος εμβολιακών δολωμάτων για την ανοσοποίηση των αλεπούδων που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού της λύσσας στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, η επιχείρηση εμβολιασμού θα ξεκινήσει από το Πολύκαστρο Κιλκίς και στη συνέχεια οι ρίψεις των δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας: Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Πρεβέζης, Άρτας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Δράμας, Καβάλας (εκτός νήσου Θάσου), Ευρυτανίας, τμήμα της ΠΕ Φθιώτιδας, Μαγνησίας (πλην των νήσων Σποράδων) και σε τμήμα της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Η όλη επιχείρηση αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Στη συνέχεια και για όσο χρονικό διάστημα απομονώνονται κρούσματα της λύσσας στη χώρα μας, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο εμβολιακές εκστρατείες το χρόνο (Άνοιξη και Φθινόπωρο).
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα από το 1987 έως και τον Οκτώβρη του 2012 ήταν ελεύθερη λύσσας. Στις 19 Οκτωβρίου 2012 απομονώθηκε το πρώτο θετικό στη λύσσα ζώο (κόκκινη αλεπού) στην περιοχή της Σιάτιστας στην Κοζάνη. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 29 κρούσματα λύσσας σε ζώα (25 σε κόκκινες αλεπούδες, 3 σε σκυλιά και 1 σε γάτα). Τρία εξ' αυτών μάλιστα εκδηλώθηκαν στο νομό Τρικάλων στην Αγρελιά, τον Πλάτανο και το Καστράκι.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com