A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις άνω των 12.000€

E-mail Εκτύπωση PDF
forologikesΣτον ηλεκτρονικό υπολογιστή και όχι στην Εφορία ή τα ταχυδρομεία στέλνει φέτος το υπουργείο Οικονομικών εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που υποχρεούνται να λύσουν τον γρίφο της φορολογικής δήλωσης και να αποφύγουν παγίδες και λάθη που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.

Όλοι, πλην συνταξιούχων, που το 2011 είχαν ατομικό εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και αν υποβάλουν δήλωση με τον παραδοσιακό τρόπο, η Εφορία δεν θα την αναγνωρίσει και κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις για μη υποβολή ή για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Από την υποχρέωση αυτή, εξαιρούνται μόνο όσοι απέκτησαν τον προηγούμενο χρόνο εισοδήματα από συντάξεις ανεξαρτήτως ύψους, εκτός και αν, πέραν των εισοδημάτων από συντάξεις, απέκτησαν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα ή μετείχαν σε επιχειρήσεις.

Οι αμιγώς συνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ είτε προαιρετικά μέσω Διαδικτύου.

Όσοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δηλαδή να έχουν τους σχετικούς κωδικούς (κλειδάριθμους), για να ανοίξουν τη σχετική ηλεκτρονική πύλη.

Ανεξάρτητα από το αν έχουν εισόδημα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση:

  • Όσοι αγοράζουν οχήματα, πλοία αναψυχής, αεροσκάφη όσοι έχουν στην κυριότητά τους επιβατικό αυτοκίνητο Ι.Χ. ή φορτηγό αεροσκάφος, κότερο ή θαλαμηγό ή άκατο ή σκάφος αναψυχής.
  • Όσοι ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχουν σε εταιρεία.
  • Όσοι έχουν ακαθάριστο εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων πάνω από 600 ευρώ τον χρόνο.
  • Όσοι αγοράζουν ακίνητα ή ανεγείρουν οικοδομή.
  • Όσοι διατηρούν μία ή περισσότερες κατοικίες.
  • Όσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εφόσον λαμβάνουν επιδοτήσεις ποσού άνω των 1.500 ευρώ, για προϊόντα φυτικής παραγωγής ή 2.250 ευρώ, για προϊόντα ζωικής παραγωγής.

Κλειδάριθμοι - 130.000 η πρώτη παρτίδα

Με συστημένη επιστολή θα σταλούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων οι κλειδάριθμοι σε όσους φορολογούμενους δεν είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet. Να σημειωθεί ότι ήδη η πρώτη παρτίδα των επιστολών, περίπου 130.000, από τις συνολικά 320.000 που αναμένεται να αποσταλούν, βρίσκονται στο ταχυδρομείο.

Οι φορολογούμενοι που δεν είναι πιστοποιημένοι μπορούν να ελέγξουν μέσω του www.gsis.gr αν θα λάβουν την επιστολή.

Αν διαπιστώσουν ότι δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενδεχομένως, λόγω λαθών, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια εφορία -και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.gsis.gr- για να αποκτήσουν τον κλειδάριθμο και στη συνέχεια να μεταβούν στην Εφορία για να λάβουν τους κωδικούς.

Newsit.gr

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com