A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πρωτομηνιά με νέο θύμα αρκούδας σε τροχαίο

E-mail Εκτύπωση PDF

arkouda-1Το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου, περίπου στις 21.00, σημειώθηκε νέο τροχαίο ατύχημα με θύμα μία αρσενική αρκούδα. Το ζώο, ηλικίας 3-5 μηνών,χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στον κάθετο άξονα της Εγνατία οδού, «Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής», στην κατεύθυνση προς Καστοριά, περίπου 2 χλμ πριν από τον κόμβο της Νεάπολης.

Οι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων της Εγνατίας, μετά από κλήση της Τροχαίας Κοζάνης και έσπευσαν στην περιοχή για να διαπιστώσουν δυστυχώς πως το άτυχο ζώο ήταν ήδη νεκρό. Η αρκούδα η οποία χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα από εσωτερική αιμορραγία και έγινε το 7ο θύμα τροχαίου ατυχήματος για το 2013.

Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του, ενώ το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα η νέα υπερ-ύψηλη περίφραξη η οποία πιστεύουμε πως θα θωρακίσει σημαντικά το συγκεκριμένο δρόμο ώστε να μην υπάρξουν άλλα αντίστοιχα περιστατικά. Προκειμένου μάλιστα να τοποθετηθεί η νέα περίφραξη, έχει ξηλωθεί και ο παλιός φράχτης για τεχνικούς λόγους, μετατρέποντας τον συγκεκριμένο τομέα ιδιαίτερα επικίνδυνο πέρασμα για την πανίδα της περιοχής.

Με τη συνεργασία των Ομάδων ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και τη βοήθεια του Αντιδημαρχείας Νεάπολης το ζώο θάφτηκε σε δασική περιοχή. Θα πρέπει να σημειωθεί για μία ακόμα φορά πως η διευθέτηση και ταφή του άτυχου ζώου, έγινε με πολλές δυσκολίες αφού το αρμόδιο Δασαρχείο ολιγώρησε δυσκολεύοντας τελικά τη διαδικασία ταφής της αρκούδας.

arkouda-2Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κάνουν έκκληση για επίσπευση των εργασιών τοποθέτησης της περίφραξης από την Εγνατία Οδό, στα 4 εναπομείναντα χιλιόμετρα - καθώς λειτουργούν πλέον ως πολύ επικίνδυνη δίοδος για τα ζώα. Σήμερα Δευτέρα, διενεργείται μάλιστα αυτοψία στην περιοχή από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους υπεύθυνους της Εγνατίας, προκειμένου να εστιαστούν οι προσπάθειες ολοκλήρωσης της εργολαβίας τοποθέτησης της νέας περίφραξης στο συγκεκριμένο πολύ επικίνδυνο τμήμα του δρόμου.

Υπενθυμίζουμε πως το πολύ σημαντικό έργο τοποθέτησης της νέας περίφραξης ειδικών προδιαγραφών σε όλα τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο 2013. Μέχρι τότε, εφιστούμε την προσοχή και στους ίδιους τους οδηγούς που κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες νέων περιστατικών τροχαίων με θύμα σχεδόν πάντα την αρκούδα.arkouda-3

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com