A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

«21 Μαϊου 2012: Παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού.»

E-mail Εκτύπωση PDF
politismosΗ πολιτιστική ανάπτυξη είναι υπόθεση ευθύνης όλων απέναντι στον τόπο μας, αλλά και υπόθεση συμβολής στον ευρωπαϊκό και τον παγκό σμιο πολιτισμό. Χωρίς πολιτιστικό υπόβαθρο κανένα κράτος και καμιά χώρα δεν μπορεί να έχει οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ούτε σταθερή δημοκρατική ζωή.

Ο πολιτισμός είναι το στοιχείο που δίνει βάθος και ποιότητα στη ζωή και την ιδιαιτερότητα, που καθιστά κάθε λαό ξεχωριστή οντότητα.

Στη σύγχρονη τάξη πραγμάτων με την παγκοσμιοποίηση να ισοπεδώνει τις πολιτιστικές ταυτότητες των λαών, να καθιερώνει καθ'υπόδειξιν πρότυπα, η πολιτιστική ανάπτυξη είναι πράξη διάσωσης της φυσιογνωμίας του λαού μας.

Αυτά τόνισε ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλ/κας κ. Κώστας Πρεβέντης ανοίγοντας την εκδήλωση παρέμβαση του σχολείου για τον πολιτισμό. Στη συνέχεια δήλωσε ότι ο πολιτισμός πρέπει να αναδεικνύεται σαν κορυφαία προτεραιότητα στην πολιτική και κοινωνική μας δράση και ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από ανθρώπους του

πνεύματος ,αλλιώς δεν είναι πια κοινωνία. Κλείνοντας είπε ότι τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να γίνουν εφαλτήρια Πολιτιστικής ανάπτυξης και η Δημόσια Τηλεόραση καταγραφέας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τη σκυτάλη πήραν οι δύο διακεκριμμένοι αρχαιολόγοι της περιοχής μας κ.κ.Σιδέρη Αγγελική και Αποστόλου Χρήστος όπου με γλαφυρό τρόπο και απόλυτη σαφήνεια ανάρερθηκαν σε δύο θεματικές ενότητες:

1. Βιοτεχνικό συγκρότημα κεραμικών κλιβάνων, παλαιοχριστιανικών χρόνων στη θέση «Τσίκαρης» Καλ/κας, στη διάνοιξη του αυτοκινητόδρομου Ε65

2. Μεταβυζαντινά μνημεία Νομού Τρικάλων, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση έκλεισε με ποιητικές αναφορές από τους μαθητές της Δ΄τάξης , οι οποίοι με την άψογη καθοδήγηση των εκπ/κών κ.κ. Φαραζούμη Φωτεινής και Πάλλα Νικολέττας ζωντάνεψαν στις μνήμες των υπόλοιπων μαθητών Ελύτη, Βρεττάκο,

Σεφέρη,Κίπλινγκ και άλλους αξιόλογους και διεθνούςs φήμης λογοτέχνες.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com