A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Συμψηφίζουν τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία με τις κάθε είδους ενισχύσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

xrimaΣε ένα μέτρο που θα συμψηφίζει τις οφειλές με τις κάθε είδους ενισχύσεις, προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί μεγάλο μέρος της «τρύπας» των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να μην θιγούν οι συντάξεις. Πρόταση, στην οποία εμφανίστηκε θετική η Τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, με αυτή τη ρύθμιση θα «παγώσουν» κάθε είδους ενισχύσεις, επιδοτήσεις και επιστροφές ΦΠΑ, για τους οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή. Ετσι, όσοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δεν θα μπορούν να εισπράξουν.
Το συγκεκριμένο μέτρο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με την Τρόικα, το μεσημέρι της Δευτέρας και έγινε κατ' αρχήν δεκτό από τους εκπροσώπους των δανειστών. Η θεσμοθέτησή του θα γίνει με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας.
Σε αυτή την πρόταση υπολογίζει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση περίπου 500 εκατ. ευρώ, από τα 700 που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα των ταμείων και να μην «αγγίξει» τις συντάξεις. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στον ΟΓΑ, οι οφειλέτες είναι περισσότεροι από 200.000 και οι εκκρεμότητες ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας υπολογίζει στην είσπραξη 200 εκατ. από τους οφειλέτες του ΙΚΑ, για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί διαφορές ανάμεσα στις εισφορές που καταβάλλουν και στο περιεχόμενο των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλουν. Στην περίπτωση αυτή οι οφειλέτες, προκειμένου να αποφύγουν την εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα υποκαταστήματα για τη ρύθμιση των οφειλών τους.
Από την άλλη όμως, η Τρόικα εμφανίστηκε επιφυλακτική στο ενδεχόμενο αύξησης των 48 δόσεων που ισχύουν σήμερα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com