A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΓράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής
Το ότι φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα ως χώρα δεν ήταν κάτι το ξαφνικό ούτε ήταν μη αναμενόμενο. Ό,τι σπέρνεις, αυτό και θερίζεις, λέει η λαϊκή θυμοσοφία. Γι' αυτή την καταστροφή, φταίμε όλοι μας. Λαός, πολιτικοί και προ πάντων το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα, που ήταν κομμένο και ραμμένο για τα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας. Δύο χιλιάδες οικογένειες έκαναν κουμάντο για το ποιος θα κυβερνήσει και ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν με τον Λαό, αλλά με το κεφάλαιο ξένο και ντόπιο.
Δεν θα αναφερθώ στη μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου το 1999-2000, όπου εξοντώθηκαν όλοι οι μικρομεσαίοι, και έγιναν πάμπλουτοι με τις φούσκες μετοχές οι απατεώνες, αλλά θα σταθώ σ΄ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο, που το πληρώνουμε τώρα, και αυτό είναι η ρεμούλα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Διάβαζα προχτές στο Διαδίκτυο, πως μαύρη τρύπα 16 δις. Ευρώ κατέγραψε η Τρόϊκα από υπερβάσεις στις δαπάνες για τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004. Και το σπουδαίο είναι πως απαιτούν να καλυφθεί το τεράστιο αυτό ποσό από την Οργανωτική Επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου ή από το Δημόσιο Ταμείο.
Σταχιολογώ μερικά παραδείγματα για να φανεί το μεγάλο... τραπέζι που στήθηκε τότε και που το πληρώνει τώρα ο κοσμάκης. Ο Σύμβουλος Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων έπαιρνε 1,3 εκατομμύρια τον μήνα. Η ανακατασκευή του ΟΑΚΑ (δηλ του σταδίου) από 3,9 εκατομμύρια ευρώ εκτοξεύθηκε στα 398,9, δηλ. υπέρβαση 12.077% και το καυταντζόγλειο από 1,1 εκ ευρώ έφτασε τα 66,8 εκ.ευρώ, δηλ. υπέρβαση 6.073%. Είναι αδύνατο να αντιληφθούν οι πολίτες το μεγάλο.. πάρτυ όλων των δραστηριοτήτων των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι τους θέλαμε και σε τι μας ωφέλησαν; Μας κατέστρεψαν οικονομικά...!
Μ' αυτά και μ' άλλα φτάσαμε σήμερα να έχουμε ανεργία πρωτοφανή, να χουμε κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις, να ΄χουμε καταστροφή της μικρομεσαίας και της κατώτερης τάξης, να 'χουμε χιλιάδες αυτοκτονίες, να 'χουμε μετανάστευση των νέων και των επιστημόνων και να 'χουμε μια κοινωνία εξαθλιωμένη.
Παρόλα αυτά οι αποδοχές των βουλευτών δεν μειώνονται και το 96% είναι αφορολόγητο. Ζημιογόνες ΔΕΚΟ, Οργανισμοί και Εταιρείες συντηρούνται στο κράτος, στην Τοπική και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να κλέβουν οι ακόμη υπάρχοντες πολιτικοί Κηφήνες. Ανάπτυξη δεν υπάρχει και όλοι τους δανειστές και τοκογλύφοι θέλουν πίσω όσα μας δάνεισαν. Είχε άδικο ο Χέλμουτ ΣΜΙΤ, πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, που είπε προχθές ότι «Δεν υπάρχει αλληλεγγύη. Με ένα εμπορικό πλεόνασμα 240 δις. Ευρώ η Γερμανία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα και στις άλλες πληγείσες χώρες, διαγράφοντας μάλιστα ένα μέλος των χρεών;».
Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα συντηρούμε ένα σύστημα αποτυχημένο και δεν έχουμε βάλει μυαλό.
Με ευχές και με λόγια των Ευρωπαίων και των Αμερικανών και με τους δυσβάστακτους φόρους σε Φυσικά-Νομικά πρόσωπα και σε Ακίνητα για το 2014 στην πατρίδα μας η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Κανένας δεν μπορεί να 'ναι αισιόδοξος όταν σε τελευταία δημοσκόπηση το 82% των Ελλήνων θεωρεί άδικη την φορολογία. Άλλοι έκλεψαν τον Εθνικό πλούτο και άλλοι πληρώνουν το μάρμαρο.
Μήπως, εκτός από το αποτυχημένο σύστημα, συντηρούμε και ένα σύστημα αποτυχημένων ανθρώπων;
Πάντως, τα πέτρινα χρόνια συνεχίζονται...!

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com