A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Reuters: Εντολή σε κάθε χώρα της ΕΕ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

E-mail Εκτύπωση PDF
  • reutersΑποφασίστηκε την Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη - Το πρακτορείο επικαλείται δυο αξιωματούχους αλλά και memo με οδηγίες
  • Δημοσίευμα και γερμανικής εφημερίδας για έτοιμο σχέδιο και από ΕΚΤ και Bundesbank
  • Διαψεύδει ο Ολάντ και δηλώνει: "Θα κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη"

   Η είδηση μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters και σύμφωνα με αυτή, αξιωματούχοι της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να ετοιμάσει ένα ξεχωριστό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποφασίσει να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα.

   Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης σύμφωνα με τους οποίους η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Eurogroup Working Group που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και διήρκεσε μία ώρα.

   Εκτός από την επιβεβαίωση που ήρθε από τους δύο αξιωματούχους, το Reuters επικαλείται στο δημοσίευμά του και memo που κατήρτισε ένα από τα κράτη-μέλη, με λεπτομέρειες τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουν οι χώρες της ευρωζώνης.

  Το Eurogroup Working Group αποτελείται από αξιωματούχους που προετοιμάζουν τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών καθώς και από το δ.σ. του προσωρινού ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, EFSF.

   Την ίδια ώρα, γερμανική εφημερίδα αναφέρει σήμερα ότι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δημιουργήσει μια ομάδα κρίσης για να διαχειριστεί ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

   Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Ντι Τσάιτ" αναφέρει πως επικεφαλής της ομάδας είναι ο Γεργκ Άσμουσεν, ένας Γερμανός διευθυντής της ΕΚΤ, ο οποίος έχει υποβαθμίσει αναφορές ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται για μια έξοδο της Ελλάδας.

   Προσθέτει πως η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Μπούντεσμπανκ, έχει δημιουργήσει μια παρόμοια ομάδα. Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Μπούντεσμπανκ αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία όταν τους το ζήτησε το Γερμανικό Πρακτορείο.

newsit

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com