A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αιώνες είναι, θα περάσουν. Σε 550 χρόνια ο έλεγχος των 24.710 εμβασμάτων στο εξωτερικό

E-mail Εκτύπωση PDF

emvasmaΠόσες περιπτώσεις εμβασμάτων έχουν ελεγχθεί σε δύο χρόνια. Πόσα χρήματα εισέπραξε το κράτος

Στα "γρανάζια" της γραφειοκρατίας έχει κολλήσει ο έλεγχος για τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό 54.000 Έλληνες, ακόμη και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, την τριετία 2009 - 2011 και από τους οποίους, οι μισοί περίπου δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, οι συγκεκριμένες υποθέσεις βρίσκονται στα συρτάρια των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς από τις 24.710 περιπτώσεις, οι οποίες χρήζουν έρευνας, ελέγχθηκαν μόλις 44.
Από τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες επελέγησαν με τις νέες μεθόδους ανάλυσης κινδύνου που χρησιμοποιούν οι ελεγκτικές συνεδρίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 12 περιπτώσεις.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, οι 12 κεφαλαιούχοι από τους 44 που ελέγχθηκαν, δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό.
Αυτοί αναγκάστηκαν να καταθέσουν αναδρομικές δηλώσεις για εισοδήματα που έκρυβαν τα προηγούμενα χρόνια.
Στους φορολογουμένους αυτούς βεβαιώθηκαν πρόστιμα και φόροι ύψους 7,2 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό εισπράχθηκαν ή κατασχέθηκαν απευθείας από την εφορία περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.
Ως εκ τούτου, με τους ρυθμούς που προχώρησε ο έλεγχος την τελευταία διετία, θα απαιτούνταν τουλάχιστον 5,5 αιώνες για να ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις.
Νέο σύστημα ελέγχου
Το πρόβλημα που οδήγησε στις μεγάλες καθυστερήσεις, εντοπίστηκε στην ελεγκτική διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί. Ο νόμος όριζε, ότι ο έλεγχος πρέπει να είναι τακτικός. Δηλαδή, ο ελεγκτής έπρεπε να εξετάζει κάθε φορολογικό αντικείμενο για κάθε χρήστη που ήταν ανοιχτή, καθώς δεν είχε δυνατότητα επανελέγχου της ίδιας χρήσης.
Με ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή όμως, προβλέπεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να πραγματοποιούν προσωρινούς ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις επιχειρήσεις, για τον μερικό προσδιορισμό του εισοδήματος. Η διενέργεια προσωρινού ελέγχου δεν αποκλείει μελλοντικό επανέλεγχο.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com