A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Λέμε ΟΧΙ στις φωτογραφίες παιδιών στο internet

E-mail Εκτύπωση PDF

paidia1

Επιστολή από Αναγνώστη

Προστατεύστε τα παιδιά μας αποφεύγοντας να δημοσιεύετε οτιδήποτε γύρω από αυτά... προστατέψτε τα πρόσωπα τους, τη ζωή τους, την ψυχή τους…

Και απευθύνομαι σε 2 κατηγορίες ανθρώπων…

Α) τους γονείς που θέλουν όλοι να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους και δε χάνουν ευκαιρία να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media

Β) αλλά και τα τοπικά (κυρίως) sites που σε κάθε παιδική εκδήλωση δημοσιεύουν  ένα-ένα τα παιδάκια στο διαδίκτυο με αντάλλαγμα να πάρουν μερικά clicks παραπάνω από τους γονείς που θα μπουν να τα καμαρώσουν.

Δε δικαιολογώ ούτε τους γονείς αλλά κυρίως δε δικαιολογώ τα τοπικά sites που εκθέτουν τα παιδάκια σε τόσους κινδύνους για το δικό τους μικρό όφελος…

Τι θα γίνει αν την αθώα κατά τα άλλα φωτογραφία του παιδιού σας τη χρησιμοποιήσει ο κάθε παιδόφιλος που του «επιτρέπετε» να τη διοχετεύσει σε όποια σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου θέλει;

Πως θα σας φαινόταν αν η φωτογραφία της κόρης σας ή του κανακάρη σας από τα βαφτίσια ή από την πισίνα κατέληγε σε κάποιο site μαζί με άλλες φωτογραφίες γυμνών ή ημίγυμνων παιδιών;

Πως θα σας φαινόταν αν η αθώα φωτογραφία ενός παιδιού θα μπορούσε να γίνει εικόνα στη φαντασία ενός παιδόφιλου;

Τι θα γίνει αν κάποιος, πίσω από την ανωνυμία που έχει στο διαδίκτυο τη χρησιμοποιήσει για να εκφοβίσει με κάποιο τρόπο το παιδί;

Ακόμα και η πιο αθώα χαριτωμένη φωτογραφία, θα μπορούσε μετά από χρόνια να χρησιμοποιηθεί εναντίον του παιδιού γιατί ίσως το οδηγήσει σε αμηχανία ή εκφοβισμό.

Γιατί θα πρέπει το facebook, πριν ακόμα καν το παιδί γίνει έφηβος να έχει ήδη σχηματίσει το προφίλ του, να ξέρει τον κύκλο του και με ποιους συνδέεται; Να υπενθυμίσω πως οι τεχνικές αναγνώρισης προσώπου είναι ήδη ανεπτυγμένες και με βάση το πρόσωπο, υπάρχουν εφαρμογές που δίνουν άπειρες πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο…

Γονείς: εσείς πρώτοι προστατέψτε τα παιδιά σας, ξανασκεφτείτε το 2 φορές πριν πατήσετε το κουμπί να ανεβάσετε φωτογραφία των παιδιών σας στο διαδίκτυο.

Επίδοξοι «ρεπόρτερς» των τοπικών sites: καλό θα είναι να κόψετε αυτή τη συνήθεια, σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των παιδιών, μείνετε πιστοί στις αρχές της ηθικής και του νόμου.

 Αναγνώστης

 

Εμείς στο www.antilogosnews.gr συμφωνούμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω θέμα ενημερώνοντας τους γονείς κυρίως για έναν από τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Παιδόφιλοι στέλνουν e-mail και «παγιδεύουν» τους υπολογιστές

paidia2

Πως ανοίγουν τις κάμερες και παρακολουθούν τα παιδιά χωρίς να το γνωρίζουν - Μεγάλη προσοχή συνιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είναι μία εφιαλτική, μία αρρωστημένη πραγματικότητα! 

Παιδόφιλοι προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια και αγόρια μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια τους στέλνουν e- mail - «παγίδα» με το οποίο αποκτούν τον έλεγχο του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.

Με ειδικό λογισμικό ανοίγουν την web κάμερα, απ ΄ όπου βλέπουν και καταγράφουν τα παιδιά μέσα στο δωμάτιο τους κάθε στιγμή ! Όταν γδύνονται για να αλλάξουν ρούχα ή να κοιμηθούν, τα παρακολουθούν από την «κλειδαρότρυπα» του υπολογιστή!

 

Και το απίστευτο είναι ότι οι αδίστακτοι παιδόφιλοι βλέπουν τις προσωπικές τους στιγμές, χωρίς τα παιδιά και οι γονείς τους να έχουν καταλάβει το παραμικρό!

Οι παιδόφιλοι καταγράφουν την καθημερινότητα των θυμάτων τους για δύο λόγους: Είτε για να τα απειλήσουν ότι θα διακινήσουν το οπτικό υλικό σε φίλους και συμμαθητές τους προκειμένου να υποκύψουν στον εκβιασμό με στόχο να κλείσουν ραντεβού μαζί τους για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες τους ορέξεις, είτε για να ανεβάσουν το οπτικό υλικό σε ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας!

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 

 

Τα κρούσματα με κάμερες υπολογιστών που άνοιξαν, χωρίς να το καταλάβουν γονείς και παιδιά, σύμφωνα με αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Όπως λένε οι αστυνομικοί επειδή ακόμη δεν υπάρχουν ειδικά φίλτρα που θα εμποδίζουν τα κακόβουλα λογισμικά των παιδόφιλων, οι μοναδικοί τρόποι προστασίας, εκτός από την εγρήγορση των γονιών που πρέπει να επιτηρούν διακριτικά τις συνομιλίες των παιδιών τους σε «δωμάτια επικοινωνίας» και βέβαια να τοποθετήσουν τους υπολογιστές σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια, είναι να βγαίνουν οι κάμερες των υπολογιστών εάν υπάρχει η δυνατότητα, ενώ στις ενσωματωμένες στους φορητούς υπολογιστές, να καλύπτουν το «μάτι» της κάμερας με μονωτική ταινία!

 

ΕΠΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δίνει επτά συμβουλές σε παιδιά για το πως να προστατεύονται στο διαδίκτυο:

-Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.

-Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.

-Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.

-Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.

-Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.

-Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.

-Έχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com