A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση

epimelitirio

Εγκύκλιος για χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται από τις 27-1-2014 η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας 360 ευρώ το μήνα, στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εξέδωσε η διοίκηση του Οργανισμού. Με την υπουργική απόφαση, επεκτείνεται η καταβολή του βοηθήματος ανεργίας και σε εκείνους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους και έχουν ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, είναι δε ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.

 

www.oaee.gr: Εκτυπώστε τη βεβαίωση εισφορών 2013 στον ΟΑΕΕ

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι δε θα αποσταλούν βεβαιώσεις καταβληθεισών εισφορών έτους 2013, για φορολογική χρήση (φορολογική δήλωση 2014). Η δυνατότητα έκδοσής τους παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας ΟΑΕΕ με τη συμπλήρωση των στοιχείων ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ). Σε περίπτωση μη ταυτοποίησης των στοιχείων, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται για την έκδοσή τους, στα Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού.

Η εκτύπωση της Βεβαίωσης για Φορολογική Χρήση είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΦΜ, του ΑΜΚΑ και του ΕΑΜ (Ενιαίος Αριθμός Μητρώου) του Ασφαλισμένου.

Αν ο ΑΜΚΑ ή/και ο ΑΦΜ δεν έχει καταχωρηθεί σωστά στο σύστημα του ΟΑΕΕ, το σύστημα δεν εκδίδει βεβαίωση και θα πρέπει ο ασφαλισμένος να απευθυνθεί στο αρμόδιο Περιφερειακό Τμήμα του ΟΑΕΕ έχοντας μαζί του:

α) Αστυνομική Ταυτότητα

β) Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας

γ) Βεβαίωση ΑΜΚΑ (Εκτυπώστε από το www.amka.gr ή με την κάρτα ΑΜΚΑ ή βεβαίωση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ).

 

Βαμβάκι, χαλιά και λάδι, τα σημαντικότερα εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας προς την Ιαπωνία                                                               

Το σημαντικότερο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν στη μακρινή αγορά της Ιαπωνίας είναι το ελληνικό βαμβάκι, ενώ οι εξαγωγές χαλιών στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το 2012 παρουσίασαν τεράστια αύξηση, σε ποσοστό 786%, σε σχέση με το 2011. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο, η αξία των εξαγωγών βαμβακιού, το 2012, έφθασε τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 117%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Συνολικά οι ελληνικές εξαγωγές (χωρίς τα πετρελαιοειδή) προς την Ιαπωνία αυξήθηκαν το 2012 κατά 43,8%, ενώ οι ιαπωνικές εισαγωγές στην Ελλάδα μειώθηκαν, κατά 59,7%. Ανάμεσα στα προϊόντα που φθάνουν στην Ιαπωνία είναι και το ελληνικό ελαιόλαδο, με τις εξαγωγές να έχουν αυξηθεί κατά 36,9%, σε σύγκριση με το 2011.

 

Βελτίωση οικονομικού κλίματος

Σημαντική βελτίωση στο οικονομικό κλίμα, αλλά οριακή επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφηκε στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη μηνιαία μελέτη του ΙΟΒΕ. Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στις 94,8 μονάδες, από 92,6 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα, επίδοση που είναι η υψηλότερη των τελευταίων 5½ ετών.

 

Μείωση 0,9% του δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία, τον Ιανουάριο 2014 Μείωση 0,9% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιµών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιανουάριο εφέτος, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2013, ενώ είχε παραμείνει αμετάβλητος κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2013 προς το 2012. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συγκεκριμένη εξέλιξη στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών:

α. Στη μείωση του δείκτη τιµών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 0,4%, και

β. Στη μείωση του δείκτη τιµών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 2,7%.

 

 

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!

Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:

•   Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)

•   Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail

•   Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση

•   Πληρωμή των συνδρομών σας Online

…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

 

 

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com