A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Συμψηφισμός οφειλών κάτω των 1.500 ευρώ

E-mail Εκτύπωση PDF

ofeiles

Σε συμψηφισμό οφειλών των φορολογούμενων με ποσά επιστροφής φόρων ακόμη και όταν τα ποσά αυτά είναι χαμηλότερα των 1.500 ευρώ, θα προχωρά η εφορία.
Αυτό προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, με την οποία διευκρινίζεται ότι η εφορία δεν θα μπλοκάρει τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας στους φορολογούμενους με οφειλές κάτω του ποσού αυτού. Μέχρι σήμερα ο συμψηφισμός προβλεπόταν για ποσά επιστροφής φόρου άνω των 1.500 ευρώ.
Χωρίς προβλήματα θα λαμβάνουν φορολογική τους ενημερότητα οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ως και 30 ευρώ.
Εξάλλου, με την ίδια απόφαση καθιερώνεται πιο ευνοϊκό καθεστώς στην παρακράτηση ποσών από απαιτήσεις που έχουν ιδιώτες από το δημόσιο, όταν οι ίδιοι έχουν οφειλές προς αυτό έως 5.000 ευρώ.
Ειδικότερα προβλέπεται παρακράτηση 10% επί του ποσού της απαίτησης το οποίο σε κάθε περίπτωση να μπορεί να καλύψεις δόσεις της ρύθμισης τμηματικής καταβολής στην οποία έχει υπαχθεί η οφειλή υπό την προϋπόθεση ότι δόσεις που απομένουν είναι ως 12. Αν είναι περισσότερες το ποσό της παρακράτησης θα πρέπει να καλύπτει 5 δόσεις.
Η απόφαση αυτή της ΓΓΔΕ οδηγεί σε άρση των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν οι φορολογούμενοι στην έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις των φορολογούμενων που ανήκουν σε εφορίες που έκλεισαν, το αποδεικτικό θα μπορεί να σταλεί μέσω φαξ ή και ταχυδρομικά.
ethnos.gr

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com