A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μεγάλη κατάκτηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ οι αλλαγές του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας

E-mail Εκτύπωση PDF
diavitisΤο αποτέλεσμα των συνεχόμενων αγώνων και την επιμονή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για την ορθή, από την πλευρά του κράτους, αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, έρχεται να επιβεβαιώσει η έκδοση του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1506, Τόμος Β', στις 4.5.2012.

Μετά την έντονη διαμαρτυρία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κατά τη δημοσίευση του προηγούμενου Πίνακα, με ΦΕΚ 2611/Τόμος Β', το Νοέμβριο του 2011, ο οποίος και αποσύρθηκε, η Ομοσπονδία με πείσμα και συνεχόμενες επιστολές προς τα Υπουργεία καθώς και με συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ και του Προέδρου της, κατάφερε να αποκαταστήσει τις αδικίες που αυτός περιείχε σε ότι αφορά τα ποσοστά αναπηρίας των ατόμων με Διαβήτη. Με το νέο Πϊνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας αποδίδεται στους ινσουλινοεξαρτώμενους (Τύπου 1 διαβήτης) αλλά και στους ινσολινοθεραπευόμενους (Τύπου 2 διαβήτης) οι οποίοι ρυθμίζονται πλέον με ινσουλίνη, ποσοστό 50% με τη βεβαίωση της πάθησης, ενώ το ποσοστό 67% αποδίδεται με την ύπαρξη επιπλοκών και της εξέλιξης τους βάσει τεκμηριωμένων ιατρικών & επιστημονικών στοιχείων.

Η επιτυχία αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν αναλογιστούμε ότι η Π.Ο.Σ.Σ.Α.ΣΔΙΑ αγωνίζεται από το 1995, έτος ίδρυσή της έως και σήμερα για να προσδιοριστεί με επιστημονικά κριτήρια τα ποσοστό αναπηρίας για την πάθηση του Σ.Δ. αφού και ο παλαιός Κανονισμός του έτους 1993 χαρακτηρίζονταν για την αντιεπιστημονικότητά του.

Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.ΣΔΙΑ δεν σταματάει εδώ τον αγώνα της και ενημερώνει τα μέλη της ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζήτησε την ταχύτατη έκδοση εγκυκλίου προς τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ προκειμένου οι γιατροί να εξετάζουν βάσει του νέου Πίνακα. Επί τη ευκαιρία ενημερώνουμε όλα τα άτομα με Σ.Δ. σε περίπτωση που συναντήσουν πρακτικές οι οποίες δεν είναι σύννομες με τον νέο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας να επικοινωνούν με τους Συλλόγους τους, την Ομοσπονδία ή την Ε.Σ.Α.μεΑ για περαιτέρω χρήσιμες οδηγίες.

Ο πίνακας βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, αριθμός ΦΕΚ1506/ΤΒ΄/4-5-2012 και τα ποσοστά αναπηρίας για την πάθηση του Σ.Δ στο Κεφάλαιο Μεταβολικές Παθήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τηλ. 210-5201474, την Πρόεδρο κα Αθανασία Καρούνου στο 692712229 ή το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κα Σπυριδούλα Λάγιου στο 6974317059

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com