A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Άγγελος Ζγάρας - Ανακοίνωση υποψηφιότητας

E-mail Εκτύπωση

zgaras

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες και
πολίτες ολόκληρης της επαρχίας Καλαμπάκας.

Βιώνοντας προσωπικά, αλλά και αφουγκραζόμενος τα προβλήματα των κατοίκων της Καλαμπάκας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης που επικρατεί στη χώρα μας, αισθάνομαι την ανάγκη να συμμετέχω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην επίλυση αυτών. Σαν ενεργό μέλος αυτής της κοινωνίας και ευρισκόμενος στην αγορά εργασίας, από τα δεκαπέντε μου χρόνια, γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει, να μάχεσαι καθημερινά για την επιβίωση.
Αποφασίζω λοιπόν, να συμμετέχω ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση, θέτοντας, την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος.
Σήμερα που οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές και πιο δύσκολες, είναι καθήκον μας πια, να μείνουμε πεισματικά ενωμένοι. Παλεύουμε με έναν κοινό εχθρό. 
Την «οικονομική κρίση». Παλεύουμε για να σταθούμε όρθιοι σε μια οικονομική λαίλαπα, που κατακαίει και καταστρέφει όποιον βρεθεί στο δρόμο της. Χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, εκατομμύρια συνάνθρωποί μας έμειναν άνεργοι και χιλιάδες άλλοι, απλά δεν άντεξαν..
Γι’ αυτό λοιπόν, πρέπει ενωμένοι ,να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ταχθούμε για το κοινό συμφέρον. Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, δίνουμε τη μάχη για τον τόπο μας, την οικογένειά μας, τον συνάνθρωπό μας.
Όλοι οι νέοι άνθρωποι μαζί, για το κοινό καλό, μακριά από συμφέροντα των λίγων, συντασσόμαστε στο πλευρό των πολλών. 
Δίνουμε βάση στους οικονομικά ασθενέστερους, στους άπορους και σε όσους πραγματικά πασχίζουν, να κρατήσουν με νύχια και με δόντια, την επιχείρησή τους ανοιχτή. Είτε αυτή έχει σχέση με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό ή το εμπόριο. Προσδοκούμε σε νέες θέσεις εργασίας. Όλοι μαζί, παλεύουμε για το συμφέρον του τόπου, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και με καινοτόμες ιδέες για την περιοχή, ξεκινάμε την αλλαγή, για μια νέα πορεία, που θα σηματοδοτήσει την αρχή, μιας νέας περιόδου, για ολόκληρη την επαρχία Καλαμπάκας. Οι βάσεις έχουν ήδη τοποθετηθεί και με έναν «οικονομικά ισχυρό» Δήμο, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Με τη βοήθεια των τοπικών κοινοτήτων, βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες των χωριών του δήμου Καλαμπάκας και καταγράφουμε, τα προβλήματα όλων των κατοίκων. Στηρίζουμε τους ανθρώπους των χωριών και δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους. Ας μην ξεχνάμε πως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, είναι περισσότεροι από τους κατοίκους της πόλης και χρειάζεται περισσότερη σημασία, καθώς τα προβλήματα είναι και περισσότερα.
Εμείς οι νέοι, δηλώνουμε παρόν!
Δηλώνουμε παρόν στην αναβάθμιση του τόπου μας, προχωρώντας στην ίδρυση σημαντικών πηγών ανακούφισης και εξομάλυνσης της οικονομικής ανεπάρκειας. Θα σταθούμε εμπόδιο, σε κάθε πρόθεση εκμετάλλευσης και τουριστικής απομόνωσης.
Ανοίγοντας την πόρτα στους νέους, ανοίγεται η πόρτα στο μέλλον.
Με σεβασμό και αλληλεγγύη, δηλώνουμε όλοι παρόν, παλιοί και νέοι και συντασσόμαστε με το ποθούμενο, που δεν είναι άλλο, από το να διώξουμε μακριά τη μιζέρια από τον τόπο μας και να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σκεφτόμαστε θετικά και είμαστε συνεργάσιμοι σε κάθε κατεύθυνση. Βάζουμε το προσωπικό συμφέρον σε δεύτερη μοίρα. Αν θέλουμε πραγματικά, να πάει πιο μπροστά αυτός ο τόπος, θα πρέπει να μονιάσουμε. Τα περιθώρια στενεύουν και ο χρόνος για να γίνει όλο αυτό, είναι υπερπολύτιμος. Όλοι σκύβουμε το κεφάλι στα προβλήματα του τόπου και συμμετέχουμε, τα γνωστοποιούμε και βοηθάμε στην επίλυσή τους. Αυτά τα προβλήματα μας αφορούν όλους. Σίγουρα δεν μπορούν όλα να λυθούν σε μία μέρα, ούτε σε δύο. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και πολλή δουλειά. 
Επιβάλλεται να είμαστε κοντά στη δημοτική αρχή και όχι απέναντι. 
Ακολουθούν μερικές σκέψεις μου, με βάση τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή μας και πιστεύω πως είναι απολύτως αναγκαία:
Με την κατάλληλη διαμόρφωση σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, απαιτείται η δημιουργία ειδικών χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, για την φόρτωση και εκφόρτωση των επισκεπτών, κατά την άφιξη ή κατά την αναχώρηση από την Καλαμπάκα.
Τα τουριστικά περίπτερα είναι η μόνη λύση για τη σωστή καθοδήγηση των επισκεπτών, μέσα στην πόλη, αλλά και στα γύρω χωριά που τυγχάνουν τουριστικού ενδιαφέροντος.
Η δημιουργία τουριστικών πάρκων, μπορεί να υλοποιηθεί, με τη βοήθεια του δασαρχείου. Τοποθετώντας στα διάφορα σημεία της πόλης, που ενδείκνυνται για την περίπτωση αυτή, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα.
Σε κάθε περίπτωση, οι δημόσιες τουαλέτες, για την ανάγκη των τουριστών, είναι απαραίτητη, ως μέσο εξυπηρέτησης σε μια τουριστική πόλη. Σε δύο τρία κομβικά σημεία, όπου κινείται ο κύριος όγκος των τουριστών.
Η συλλογή προϊόντων, από όλη την επαρχία, από ανθρώπους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να υπάγονται σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα (ΟΑΕΕ ή ΟΓΑ) και θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσα από ένα δημοτικό παντοπωλείο.
Το δημοτικό ιατρείο, αναμφισβήτητα θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο, στην περιοχή της Καλαμπάκας. Μια σημαντική κίνηση, στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Μια αυτόνομη μονάδα πρώτων βοηθειών, με τη υποστήριξη του δήμου και φυσικά όλων των πολιτών της επαρχίας Καλαμπάκας.
Η ίδρυση ενός μεικτού δημοτικού σχολείου, θα βοηθήσει στην εκμάθηση μικρών και μεγάλων, της ελληνικής γλώσσας. Όσοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν, το δημοτικό ή ακόμη και το γυμνάσιο, θα μπορέσουν να διδαχθούν σημαντικά πράγματα, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μαθηματικά, ιστορία, γεωγραφία, θρησκευτικά, κοινωνική αγωγή και πρώτες βοήθειες.
Η ίδρυση ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, θα ωφελήσει στην καλύτερη και ουσιαστικότερη κατανόηση της κυκλοφορίας στους δρόμους, από μικρούς και μεγάλους. Η ενημέρωση και οι σχετικές οδηγίες από ειδικούς, θα βοηθήσουν στην καλύτερη κυκλοφορία των πεζών στην πόλη, αλλά και στην ασφαλή οδήγηση, από τη μεριά των οδηγών.
Με τη βοήθεια όλων των συλλόγων, η δημιουργία ενός κέντρου εκμάθησης πολιτιστικής κληρονομιάς, θα συμβάλλει καθοριστικά στην διάδοση του πολιτισμού μας, στους νεότερους και φυσικά σε όσους δεν τους δόθηκε ποτέ, η ευκαιρία για να μάθουν. Διδασκόμενοι από τους «ειδικούς», τα ήθη και τα έθιμα, της κάθε περιοχής, τις γιορτές, τα μνημεία, τους χορούς, καθώς και τις παραδοσιακές πίτες, τα γλυκά, τα διάφορα φαγητά, μέσα από συνταγολόγια και αφηγήσεις γηραιότερων, θα ενισχυθεί η διάδοση της παράδοσης, από γενιά σε γενιά. Έτσι θα διασφαλίσουμε τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, στα βάθη των αιώνων.
Όλοι γνωρίζουμε πως η οικονομική βοήθεια από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει μειωθεί σημαντικά και πολλά από τα προβλήματα, δεν μπορούν να λυθούν παρά μόνο με έργα αξίας, χιλιάδων ευρώ. Σίγουρα όμως αυτό δεν σημαίνει, πως θα πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Ίσα ίσα, τώρα είναι που πρέπει να αποδείξουμε πως, όλοι μαζί μπορούμε, να καταφέρουμε πολλά. Και με την κατάλληλη συνεργασία, ακόμη περισσότερα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν δεν προσπαθήσουμε. Τίποτα δεν μας χωρίζει. Ίσα ίσα μας, ενώνουν πάρα πολλά. Και ένα από αυτά είναι η καταπολέμηση της «οικονομικής κρίσης», απ’ όπου ξεκινάνε και όλα τα προβλήματα. Πρέπει ενωμένοι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Όσο κι αν το μέλλον μας φαίνεται αβέβαιο, πρέπει να το οργανώσουμε, «σχεδιάζοντας» μια τουριστική πόλη, όπου θα βασίζεται ουσιαστικά, στους πολίτες της και όχι σε «συμφέροντα», που ανυπομονούν να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, για την εκμετάλλευση των επισκεπτών.
Τέλος, αγαπητοί συμπολίτες και κάτοικοι της επαρχίας Καλαμπάκας, με ομόνοια και αλληλεγγύη, ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο. Με πρόγραμμα, με συνέπεια και συνεργασία. Μαζί θα προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά μας αλλά και για τις επόμενες γενιές που θα έρθουν.

Με τιμή
Άγγελος Ζγάρας
Ελεύθερος Επαγγελματίας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό 
του νυν δημάρχου κ. Δημήτρη Σακελλαρίου -Δημιουργίας Συνέχεια-

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com