theoni.jpg   

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ κατά τον Ι. Χρυσόστομο

E-mail Εκτύπωση PDF

Υπό Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρ/ρου π.GOUZELIS

Ευαγγέλου Στ. Γκιουζέλη Θεολόγου

Προϊσταμένου Μητρ. Ι. Ν. Αγ. Βησ/νος Καλαμπάκας

« Μέγα όπλον ευχή». Αυτός ο χαρακτηρισμός της προσευχής είναι μοναδικός, διότι πραγματικά στα χέρια του χριστιανού η καλή διαχείριση της προσευχής γίνεται όπλο ισχυρό και μοναδικό. Με την προσευχή μας λέει ο ι. Χ. πως ο Δαυίδ κέρδιζε τους πολέμους και έπαιρνε τρόπαια και νίκες. Είναι ακατάβλητο όπλο η άνω συμμαχία, η οποία αρκεί μόνη για την αντιμετώπιση όχι μόνον των ανθρωπίνων εχθρικών στρατευμάτων, αλλά κυρίως των δαιμονικών( Εις Γέν. Ομ. Λ΄, ΕΠΕ 3, 296-298).

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ

« Εγένετο καταφυγή Κύριος τω πένητι»( Ψαλμ. 9,10). Καταφύγιο του πτωχού ανθρώπου είναι ο Κύριος. Και λέγοντας «πτωχό άνθρωπο» εννοούμε τον κάθε ένα από εμάς, που βρισκόμαστε πολλές φορές σε θέση απόγνωσης. Νιώθουμε την πλήρη εγκατάλειψη περισσότερο για παιδαγωγικούς λόγους. Όμως ο Θεός δεν αφήνει το πλάσμα Του χωρίς βοήθεια, αλλά στην κατάλληλη στιγμή ενεργεί. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Η Θεία Πρόνοια πάντοτε βρίσκεται σε εγρήγορση και προσφέρει την λύση του προβλήματος άμεσα, αρκεί η δική μας πίστη να είναι θερμή. Γίνεται όντως καταφύγιο σωτηρίας, διότι πάντοτε είναι παρών. « έτι γαρ λαλούντος σου ερώ, ιδού πάρειμι»(Ησ.58,9).

Ακόμη η προσευχή είναι διάλογος με τον ίδιο το Θεό. Συνομιλία καθαρή και αγνή. Πόσο ωραίο πράγμα είναι να συνομιλεί κανείς με το Θεό!!

Πολλοί θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς, όταν έχουν συνομιλήσει με διακεκριμένους και «επώνυμους» ανθρώπους, καλλιτέχνες, πολιτικούς, ποδοσφαιριστές, μάλιστα ζητούν και αυτόγραφο για να αποδείξουν πως συνομίλησαν με τον τάδε καλλιτέχνη ή ποδοσφαιριστή κ.α.

Πόσο μάλλον πρέπει να νιώθουμε πανευτυχείς που συνομιλούμε με τον Κύριο των πάντων, μάλιστα αδιαλείπτως, όπως λέγει ο μέγας Απ. Παύλος! Από την προσευχή έχουμε πάντοτε οφέλη.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ

Η συχνή επικοινωνία με το Θεό είναι αναγκαία, όπως η αναπνοή για τη ζωή μας. « μνημονευτέον δει Θεόν μάλλον ή αναπνευστέον» μας λέγει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Είναι καλύτερο να προσεύχεται κανείς παρά να αναπνέει. Πράγματι ο Θεός, επειδή από τη φύση του είναι αγαθός, είναι σε θέση να μας βοηθά πάντα χωρίς περιορισμούς, φθάνει να τον δεχόμαστε με καθαρή καρδιά. Σ΄ όλες τις τρικυμίες της ζωής μας στέργει και βοηθά αποτελεσματικά. Προσεύχονται οι γονείς για τα παιδιά τους, προσεύχεται η μάνα για το άρρωστο παιδί της, ο Ιερέας για τους ενορίτες του κ.ο.κ. Όλοι προσεύχονται για κάποιον και για κάτι.

Όμως να γίνεται και σε κατάλληλες περιστάσεις, όπως το βράδυ στο κρεβάτι, πριν το φαγητό και μετά απ΄ αυτό, κάθε πρωϊ ως κύριο μέλημά μας και κάθε ώρα και στιγμή να είναι, όπως η αναπνοή μας. Κυρίως διαπερνά τα ουράνια και φθάνει μέχρι το θρόνο του Θεού η προσευχή υπέρ των εχθρών μας. Αυτή η προσευχή έχει μεγάλη ισχύ και κάμπτει τον ίδιο το Θεό , έτσι ώστε να παρέχει την Ευλογία Του πλούσια και στους προσευχομένους, αλλά και τους εχθρούς τους να μαλακώνει και να ζητούν τη συγχώρεση. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμη της προσευχής!!

ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στην προσευχή εκτενέστερα, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος. Το θέμα είναι ανεξάντλητο και οι ωφέλειες πολλές, διότι ό,τι και να κάνουμε στη ζωή μας γίνεται κατόπιν προσευχής. Και μάλιστα όταν συνδυάζεται με τη νηστεία, τότε καταφέρνουμε πολλά πράγματα. Και καταφέρνουμε να ωφεληθούμε με το να έχουμε κατά νου τη σωστή αντιμετώπιση για κάθε τι που εναντιώνεται. Διότι οι ενάντιες δυνάμεις είναι κι αυτές εν ενεργεία προσπαθώντας πολλές φορές να μας καταστείλουν.

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως είναι το καλύτερο απ΄ όλα να προσευχόμαστε αδιαλείπτως και κλείνουμε με τα λόγια του Κυρίου: « Το γένος τούτο ουκ εξέρχεται,ει μη εν προσευχή και νηστεία».( Ματθ.17,21).

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

antalaktika1.jpg 

KDAP_256X214.gif

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com