avramo.gif

  5.pngVivi.jpg5.png           

tsiaras_Leuteris.jpg  .jpg sioutas_ilias.jpg

Dimitra.gif

_Χριστίνα.jpg    Gkiata-_Efi.png    sakis_sinanis.png

.jpg Ziogas.png Roustanis_athan.png

eklogeslilampanteka.png  Mantzios_Vas.pngGiannoulas_Giannis.jpg                      manou_Panagiota.png  _Χρ.png  aggelou_panagiotis.png

                           

6_β.png

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

"Η φύση αντιδρά..."

E-mail Εκτύπωση PDF
THEKLAΚαθημερινά και όλοι ανεξαιρέτως, δίνουμε την μάχη μας για να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής μας, την αποδοτικότητα στην δουλειά μας ακόμη και να ομορφύνουμε την μέρα μας. Ξεχνάμε όμως, να ασχοληθούμε με την «περιποίηση» του πλανήτη μας. Περίεργο; Ίσως!

Η πραγματικότητα μέσα από εκθέσεις ειδικών και έρευνες μας υπενθυμίζει πως έχουμε παραγκωνίσει το θέμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ο καθένας, άλλωστε, μπορεί να διαπιστώσει αυτήν την κατάσταση μέσα από τις αρνητικές συνέπειες που έχει ήδη υποστεί το οικοσύστημα.

Παρόλο, που η βιωσιμότητα του πλανήτη θα πρέπει να αποτελεί ένα στοίχημα όλων των κατοίκων του αυτό δεν επιβεβαιώνεται! Ίσως να μην είναι εύκολο, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η περιβαλλοντική καταστροφή βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά προερχόμενη από διάφορες αιτίες! Αλλά σίγουρα δεν αποτελεί λύση η αδράνεια και η αδιαφορία.

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των ειδικών, ως μια υφιστάμενη κατάσταση που επηρεάζει ήδη, με αποτελέσματα τόσο από την αύξηση της θερμοκρασίας έως την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, με σημαντικότερη αιτία την τήξη των πολικών πάγων.

Το πρόβλημα γίνεται πιο σύνθετο από την στιγμή που έχουν εμφανιστεί οι αρνητικές συνέπειες τόσο στην κατάσταση του οικοσυστήματος, στους υδάτινους πόρους, στους φυσικούς πόρους άρα και στην τροφή, όσο και στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στις μεταφορές, στις υποδομές κα.

Η φύση αντιδρά και μας το δείχνει. Η Γη έχει την δική της μνήμη και επιστρέφει την κακομεταχείριση του ανθρώπου με τον τρόπο της. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ταυτίζονται με την κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με έρευνες, κάθε στιγμή υπάρχουν κατά μέσο όρο στη Γη 44.000 καταιγίδες και κάθε δευτερόλεπτο πέφτουν 100 κεραυνοί! Τρομακτικό; Όχι, για τους ειδικούς που συνεχώς επισημαίνουν την αναγκαιότητα μεταστροφής των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Με κριτήριο την ανάληψη δραστικών ενεργειών άμεσα και αποτελεσματικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει τα θεμέλια μιας στρατηγικής που θα ενσωματώνεται στις ήδη υπάρχουσες πολιτικές. Θα δημιουργηθούν νέα μέτρα που θα υιοθετούνται από όλα τα κράτη μέλη σε συνδυασμό με την έρευνα αλλά και την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών.

Η σημαντικότερη παρέμβαση είναι η προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Στόχος για το κάθε κράτος είναι να έχει χαμηλότερες, από τα αντίστοιχα ετήσια δικαιώματα, τιμές εκπομπών αερίων. Με βάση την σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές μεταβολές που εγκρίθηκε με την απόφαση 94/69/ΕΚ, αλλά και το Πρωτόκολλο του Κιότο (ΦΕΚ 117/Α/30-5-02), η μείωση των εκπομπών αερίου είναι μονόδρομος. Είναι εξαιρετικής σημασίας για την κατάσταση του περιβάλλοντος να μην αυξηθεί η θερμοκρασία σε ετήσια βάση στον πλανήτη μας πάνω από 2 °C, αλλά αντίθετα θα πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές μέχρι το 2050 σε ποσοστό τουλάχιστον 50 %.

Από την στιγμή που γνωρίζουμε την αιτία, και έχουμε προχωρήσει στον σχεδιασμό αντιμετώπισης μένει μόνο η εφαρμογή, η οποία εξαρτάται από εμάς.

Προχωρούμε στην ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών, προσαρμόζοντας τα δεδομένα στην ελληνική πραγματικότητα. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιτύχουμε με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα την χρήση των λιγότερων υδάτινων πόρων. Απαραίτητο βήμα, είναι η κατασκευή των κτιρίων με συγκεκριμένες προδιαγραφές έτσι ώστε να αντέχουν στις κλιματικές συνθήκες και σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Προτείνεται, επίσης, η κατασκευή αντιπλημμυρικών τειχών για την προστασία από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας καθώς και η ανάπτυξη καλλιεργειών ανθεκτικών στην ξηρασία.

Μεταξύ άλλων, θετικά θα συμβάλλει και η προώθηση δασικών ειδών και δασοκομικών πρακτικών που είναι λιγότερο ευάλωτα σε καταιγίδες και πυρκαγιές.

Με γνώμονα το αύριο του πλανήτη μας αλλά και την δική μας βιωσιμότητα προχωράμε συντονισμένα με την υιοθέτηση πρακτικών που θα μεταστρέψουν την κλιματική αλλαγή και θα προκαλέσουν την περιβαλλοντική αναβάθμιση. Αρκεί να αντιληφθούμε όλοι μας πως φέρουμε την ευθύνη των συνεπειών αλλά και των απαραίτητων ενεργειών.

antalaktika1.jpg

Theoni.jpg

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

banner_avramopoulos_KTEO.jpg

KDAP_256X214.gif

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 foties.jpg

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com