A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

“Εκτός Ευρώ η Ελλάδα για 10 χρόνια”

E-mail Εκτύπωση PDF
  • eurozoniΤρόπο για να γίνει η Ελλάδα διαχειρίσιμη για τους δανειστές δείχνει ο Ντάνιελ Γκρός
  • Αφήνει ανοικτό το αν η Ελλάδα θα επιστρέψει στο κοινό νόμισμα
  • Προτείνει πλήρη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους σε 20 χρόνια

Μία δεκαετία εκτός ευρώ με σκληρή δουλειά, αναμόρφωση του κράτους και έμφαση στις εξαγωγές ώστε οι εταίροι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, προβλέπει για την Ελλάδα ο σύμβουλος της Κομισιόν Γερμανός Ντάνιελ Γκρος, ο οποίος μάλιστα αφήνει ανοιχτό το αν η χώρα θα επιστρέψει ποτέ στο κοινό νόμισμα. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News o Γκρός, στην ανάλυσή του δείχνει τον τρόπο για να γίνει η έξοδος διαχειρίσιμη, όχι για τους Έλληνες πολίτες αλλά για τους δανειστές. Το επικίνδυνο σενάριο που αναλύει προβλέπει μια ήπια μετάβαση, η οποία όμως για να πετύχει θα πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει έστω και εκτός ευρώ τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή. 
Υποστηρίζει ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ δεν είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από πλήρη στάση πληρωμών τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκεται στα χέρια θεσμικών δανειστών και μπορεί να εξυπηρετηθεί έπειτα από μια δεκαετία. 
'Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής, "αν η Ελλάδα επέλεγε να επαναφέρει τη δραχμή, το νέο νόμισμα πολύ πιθανό να είχε μια υποτίμηση περίπου 50% άρα και το ΑΕΠ θα έπεφτα κάτω από τα 100 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα τα έσοδα της ελληνικής κυβέρνησης θα υποχωρούσαν παρομοίως από τα 80 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, στα περίπου 40 δισ. Φαινομενικά η πενιχρή αυτή απόδοση φαντάζει παντελώς ανεπαρκής για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα 330 δισ. ευρώ που η ελληνική κυβέρνηση οφείλει στους ξένους πιστωτές". Παρ' όλ΄αυτά επισημαίνει ότι: 
- η έξοδος από το ευρώ θα σημάνει την πλήρη χρεοκοπία μόνο για τα 70 δισ. που η χώρα χρωστά σε ιδιώτες μετά το κούρεμα
- τα 22 δισ. ευρώ που η Ελλάδα χρωστά στο ΔΝΤ έχουν προτιμησιακό χαρακτήρα βάσει του διεθνούς δικαίου και ως εκ τούτου απαιτείται να πληρωθούν στο ακέραιο και αυτό θα γίνει
- παρά την αρχική υποτίμηση, η ισοτιμία ευρώ- δραχμής θα σταθεροποιηθεί, μέσα σε 10 χρόνια, σε πιο φυσιολογικά επίπεδα και στο τέλος της δεκαετίας το ΑΕΠ θα επιστρέψει στα 200 δισ. ευρώ
-ως αποτέλεσμα της υποτίμησης η αξία των εξαγωγών θα φτάσει σε 10 χρόνια τα 85 δισ. -από τα  42 που είναι σήμερα- κι έτσι το θεσμικό δημόσιο χρέος θα μπορεί να εξυπηρετηθεί.

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com