A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αφιέρωμα του Spiegel στο ελληνικό κρασί

E-mail Εκτύπωση PDF
Spiegel«Στους Γερμανούς αρέσει το ελληνικό φαγητό, ο γύρος και το σουβλάκι. Αλλά περιφρονούν το ελληνικό κρασί. Η φήμη του είναι σαν τη φήμη της χώρας. Φιλόδοξοι οινοπαραγωγοί παλεύουν ενάντια στην κρίση και εξάγουν εξαιρετικά κρασιά στη Γερμανία», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

«Ο Θάνος Καραθάνος καλλιεργεί αμπέλια στη Θεσσαλία και είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων. Έφυγε από την Αθήνα με την οικογένειά του πριν από τρία χρόνια, για να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα και να δοκιμάσει την τύχη του ως οινοπαραγωγός, δεδομένων και των σχετικών ειδικών σπουδών του. Παράλληλα διδάσκει οινολογία στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καρδίτσας».

«Ζουν σε ένα στην πραγματικότητα χρεοκοπημένο κράτος, χωρίς εκλεγμένη κυβέρνηση, οι πολίτες του οποίου έχουν 'κορώσει' απίστευτα από τους παλιούς έλληνες πολιτικούς και δεν αντέχουν άλλο τα μέτρα λιτότητας. Πολίτες, που καλούνται και πάλι στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, που τιμωρούνται από τις αγορές και τη διεθνή πολιτική. Δεν περιμένουν τίποτα απ' αυτό το κράτος, αυτό είναι και το σύνθημα του Θάνου Καραθάνου. Εκείνο που θέλει είναι να οργανώσει την επιβίωση και τη συνέχιση της ζωής του. Να ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Μια 'πρωτοκλασάτη αγροτική βιομηχανία' πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα, η οποία μελλοντικά 'θα σφραγίσει την ταυτότητα της χώρας', έλεγε πέρσι ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου. Και ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θεωρούσε τη δυναμική αγροτική πολιτική 'ασφαλή δρόμο' για την έξοδο από την κρίση....Αυτά τα λόγια τα εξέλαβε ως ενθάρρυνση ο Θάνος Καραθάνος. Το κρασί ευδοκιμεί στην πατρίδα του. Καλό κόκκινο χώμα, καλή ποικιλία σταφυλιών...».

Οι Γερμανοί, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, αγνοούν τα ελληνικά κρασιά, με εξαίρεση τη ρετσίνα.

Ωστόσο από τη δεκαετία του '90 και μετά πολλά ελληνικά κρασιά βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς και αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συμβολή ελλήνων οινοπαραγωγών, όπως οι αδελφοί Λαζαρίδη, ο Χατζημιχάλης και ο Σιγάλας.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Οινοπαραγωγών Τυρνάβου, Ευάγγελος Σίκαλος, τονίζει ότι οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού είναι μικρές. Μόλις το 5% της παραγωγής διοχετεύεται στις διεθνείς αγορές, γι' αυτό και θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή των ελλήνων οινοπαραγωγών σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών.

Υπάρχει ωστόσο μια αχτίδα φωτός, υπογραμμίζει το δημοσίευμα του Spiegel: Το 2011 οι Έλληνες εξήγαγαν στη Γερμανία κρασί αξίας 26 εκατομυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 2,2% συγκριτικά με το 2010.

newsbomb.gr

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com