A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Εξοφλούνται στο σύνολό τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια

E-mail Εκτύπωση PDF
Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε την πραγματική οικονομία προσπαθούμε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας»

agorastosΕξοφλούνται στο σύνολό τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται καθώς πλέον υπάρχουν οι διαθέσιμες εκείνες πιστώσεις ώστε οποιαδήποτε επένδυση φθάνει στο 50% ή στο 100% της υλοποίησής της να καταβάλετε άμεσα η επιχορήγηση του δημοσίου.

 

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Σε ένα κράτος που έχει όλο και λιγότερους πόρους διαθέσιμους ως Αιρετή Περιφέρεια είχαμε το χρέος και οφείλαμε να προστατεύσουμε από μελλοντικούς ενδεχόμενους κινδύνους την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σήμερα βρισκόμαστε σε θέση να μπορούμε να εξοφλήσουμε όλους όσοι μέσω του επενδυτικού νόμου υλοποιούν επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία και έχουν ελεγχτεί. Μέσα από συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε πόρους, κάτι που μεταφράζεται σε ρευστότητα στην τοπική οικονομία και αύξηση του δείκτη εμπιστοσύνης μεταξύ επενδυτών και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά να εξοφλούνται δηλαδή άμεσα οι επενδυτές και έχει ιδιαίτερη σημασία για στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα χώρα και η οικονομία».pita

Οι επενδύσεις αφορούν στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας δηλαδή γεωργικές, τυποποίηση, κατασκευαστικές, ξενοδοχειακές, τεχνολογικές κ.α.

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων παρακολούθησης και προώθησης των Ιδιωτικών Επενδύσεων του αναπτυξιακού Νόμου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με αναδιοργάνωση των υπηρεσιών κατέβαλε προσπάθεια τόσο για την προώθηση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων όσο και για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων και την καταβολή των επιχορηγήσεων.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής σήμερα είναι εμφανή δεδομένου ότι έχει προωθηθεί και ελέγχθηκε σχεδόν το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων και εξασφαλίστηκαν πιστώσεις ύψους 48 εκ. € περίπου για την καταβολή της επιχορήγησης.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011  11.000.000€
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011  14.000.000€
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012  5.000.000€
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 7.000.000€
ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 11.000.000€
ΣΥΝΟΛΟ 48.000.000€

Στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου 3299/04 -3527/07 δίνονται κίνητρα για την ανάπτυξη – στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλους τους κλάδους, μεταποίηση, τουρισμός, υπηρεσίες, εμπόριο.

Η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβε τον Ιούλιο του 2011 ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 190 ενεργά επενδυτικά σχέδια τα οποία αναλύονται ως εξής:

ΤΟΜΕΑΣ ΑΡ.ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ 58
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ 88
ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ 44
ΣΥΝΟΛΟ 190

 

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com