A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επείγον έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ταμεία είσπραξης εσόδων

E-mail Εκτύπωση PDF

Κατασχέσεις από το ΙΚΑ σε βάρος οφειλετν του

ika

Να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη αναγκαστικών και άλλων μέτρων είσπραξης σε βάρος όλων των οφειλετών που χρωστάνε στο ΙΚΑ ζήτησε ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο -χθεσινής ημερομηνίας-, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ «να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους», με το σκεπτικό «ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, με στόχο την ενισχυμένη αποτελεσματικότητα του έργου μας».

Στην κατεύθυνση αυτή και με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, ζητεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα ταμεία είσπραξης εσόδων να προβούν άμεσα και κατά σειρά προτεραιότητας στη λήψη αναγκαστικών και άλλων μέτρων είσπραξης σε βάρος όλων των οφειλετών, που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος των ρυθμίσεων.

Ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος να προχωρήσουν άμεσα στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες, εστιάζοντας στους κατ' εξακολούθηση μεγαλοοφειλέτες και όλους όσοι φέρουν το χαρακτηρισμό του «οφειλέτη ιδιαιτέρου ρίσκου».

Για την αναστολή των αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης, ασφαλιστικά ενήμερος θεωρείται ο οφειλέτης, ο οποίος υποβάλλει αίτηση υπαγωγής, εντάσσεται στις ισχύουσες διατάξεις ρύθμισης των οφειλών του και καταβάλλει την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΙΚΑ, από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ-ΙΚΑ) προκύπτει ότι σε ποσοστό 15% επί των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις μονάδες του Ιδρύματος, για ένταξη των οφειλών από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές (Ν. 4038/2012), δεν έχουν διεκπεραιωθεί οι διαδικασίες ελέγχου από τα αρμόδια Τμήματα Εσόδων, προκειμένου οι εργοδότες να προσέλθουν στα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ ή στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και να καταβάλουν την πρώτη δόση της ρύθμισης.

Γι αυτό ζητεί την άμεση διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων ρύθμισης, με την πραγματοποίηση αποκλειστικά αντίστοιχων ελέγχων Δηλωθέντων - Καταβληθέντων. Εφόσον διαπιστώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος η μη καταβολή των τρεχουσών απαιτητών εισφορών, με συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος συνέχισης της ρύθμισης, τότε θα λαμβάνονται άμεσα όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα εις βάρος των επιχειρήσεων και των κατά νόμο υπευθύνων αυτών, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση.

Αλλεπάλληλες ρυθμίσεις

Με το έγγραφο που εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος, εφιστάται η προσοχή για τους οφειλέτες που ζητούν αλλεπάλληλες υπαγωγές σε ρυθμίσεις των οφειλών τους, προκειμένου να απολαμβάνουν της αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων. Για τις περιπτώσεις αυτές, ζητείται η αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης να μην υπερβαίνει τις πέντε εργάσιμες ημέρες από την ημέρα διεκπεραίωσης του ελέγχου, ώστε εάν οι εν λόγω επιχειρηματίες δεν προχωρούν στην καταβολή της πρώτης δόσης και την ενεργοποίηση της ρύθμισης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, να ειδοποιούνται να παραλάβουν τις καταλογιστικές πράξεις.

Σε περιπτώσεις οφειλετών χαρακτηρισθέντων ως ιδιαίτερου ρίσκου, είτε λόγω του ιδιαίτερου ύψους της οφειλής τους είτε λόγω της αδικαιολογήτως επιδειχθείσας απροθυμίας τους να συμμορφωθούν στις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα κινείται άμεσα η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, για την αντικειμενική και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με έμφαση στις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (τραπεζικοί λογαριασμοί, εισοδήματα από ενοίκια, απαιτήσεις στα χέρια πελατών των επιχειρήσεων), στις κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων ελεύθερων βαρών, για τα οποία, εφόσον ο οφειλέτης δεν συμμορφώνεται με τις προβλεπόμενες διατάξεις ρύθμισης των οφειλών, θα εκδίδεται άμεσα πρόγραμμα πλειστηριασμού (εντός των εκ του νόμου προβλεπόμενων υποχρεωτικών προθεσμιών).

naftemporiki.gr

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com