A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πανελλαδικές 2015: Στην τελική ευθεία, τι πρέπει να γνωρίζετε

E-mail Εκτύπωση PDF

paneliniesΣτην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2015.

Με την ελπίδα της εισαγωγής στη σχολή της αρεσκείας τους, χιλιάδες τελειόφοιτοι μαθητές θα μπουν και φέτος στη «μάχη» των πανελληνίων εξετάσεων.

Το «δελτίο εξεταζομένου» θα πρέπει να προμηθευτούν από την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι τη λήξη μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους, δηλαδή μέχρι τις 13 Μαΐου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα δώσουν εξετάσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τους αποφοίτους προηγούμενων ετών που δήλωσαν συμμετοχή στις φετινές εξετάσεις.

Πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες

Η 13η Μαΐου θα είναι η τελευταία ημέρα μαθημάτων, στα Ημερήσια, Εσπερινά Γυμνάσια και Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, τα σχολεία θα κλείσουν για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) μία ημέρα αργότερα.

Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, ενώ η πρακτική δοκιμασία για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα γίνει από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 9 Ιουνίου.
Τέλος, οι απολυτήριες εξετάσεις για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου.

Τι ισχύει με το «δελτίο εξεταζομένου»

Τα «δελτία εξεταζομένου» που πρέπει να έχουν μαζί τους οι μαθητές σε κάθε μάθημα, θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους, που συμμετέχουν στις πανελλήνιες, καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, στο «δελτίο εξεταζομένου» υπάρχει η ένδειξη του εξεταστικού κέντρου για τα 6 ή 7 πανελλαδικά μαθήματα, όπου θα αναγραφεί χειρόγραφα το εξεταστικό κέντρο για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το ειδικό εξεταστικό κέντρο (ή Βαθμολογικό Κέντρο) για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά.

Στην ένδειξη «Ειδικά Μαθήματα» θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα τυχόν ειδικά μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν στην αίτηση- δήλωση ότι επιθυμούν να εξεταστούν.

Αφού εκτυπωθεί το δελτίο εξεταζομένου και διπλωθεί στα δύο (η εμπρός όψη τα στοιχεία και η πίσω όψη τις οδηγίες), αν υπάρχει η δυνατότητα, καλό είναι να πλαστικοποιηθεί και να χορηγηθεί στους υποψηφίους. Στις ίδιες ημερομηνίες, θα πρέπει να παραλάβουν το δελτίο τους και οι υποψήφιοι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Η ένδειξη «Μαθήματα Ειδικότητας» εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του δελτίου, ενώ η ένδειξη «Ειδικά Μαθήματα», στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν, εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του δελτίου. Επίσης στη δεξιά πλευρά θα εμφανίζεται αυτόματα το σχολείο στο οποίο οι υποψήφιοι κατέθεσαν την αίτηση-δήλωσή τους.

Στο δελτίο εξεταζομένου θα συμπληρωθούν χειρόγραφα οι ενδείξεις για τα εξεταστικά κέντρα. Για τους υποψηφίους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικώς ή γραπτώς κατά περίπτωση, στη θέση εξεταστικό κέντρο θα αναγράφεται χειρόγραφα το βαθμολογικό ή το ειδικό εξεταστικό κέντρο στο οποίο εξετάζονται.

Το δελτίο εξεταζομένου πρέπει να διανεμηθεί στους δικαιούχους μόλις οριστούν τα εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ ή το αργότερο μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com