A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Περαίωση-εξπρές από την Εφορία

E-mail Εκτύπωση PDF

eforiaΡύθμιση για περαίωση-εξπρές φορολογικών παραβάσεων ή παραλείψεων της τελευταίας δεκαετίας με οικειοθελή υποβολή από τους φορολογούμενους αρχικών ή διορθωτικών δηλώσεων για εισοδήματα, ΦΠΑ, φόρους ακινήτων, τέλη, εισφορές και παρακρατούμενους φόρους αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες με στόχο την εισροή ζεστού χρήματος στα δημόσια ταμεία και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Το κίνητρο θα είναι η πλήρης διαγραφή των υπέρογκων προστίμων και των προσαυξήσεων και η πληρωμή μόνο του αναλογούντος η οφειλόμενου φόρου για τη χρονιά που προέκυψε η υποχρέωση.
Η ρύθμιση που είναι έτοιμη προβλέπει ότι θα δίνεται περιθώριο ενός μήνα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες ακινήτων και άλλους με δική τους πρωτοβουλία να αποκαλύψουν στην εφορία «κρυφά» εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία και συναλλαγές που θα έπρεπε να δηλωθούν μέχρι το τέλος του 2014 και να γλιτώσουν τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα, τόκους υπερημερίας και προσαυξήσεις.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον ποινολόγιο επιβάλλεται τόκος υπερημερίας 8,75% ετησίως για καθυστέρηση στην πληρωμή των φόρων, μηνιαία προσαύξηση 1% με ανώτατο όριο το 100% επί του οφειλόμενου φόρου για περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων και 10%-100% για ανακριβείς δηλώσεις.
Δηλώσεις

Πέραν του προγράμματος «οικειοθελούς συμμόρφωσης», το υπουργείο Οικονομικών αναζητά πρόσθετες πηγές άντλησης εσόδων και από την περαίωση των υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια και οι οποίες υπολογίζονται συνολικά σε πάνω από 64.000
Έτσι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις για:
• Εισοδήματα από κάθε πηγή (αποδοχές, κέρδη από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος ή επιχειρηματική δραστηριότητα, έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κ.ά.) που αποκτήθηκαν μέχρι τις 31-12-2014. Η εφορία θα προχωρήσει αυτόματα σε νέα εκκαθάριση και θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο που αναλογεί με βάση την κλίμακα που ίσχυε τότε χωρίς να τους καταλογιστούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.
• ΦΠΑ και συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών.
• Ακίνητα (μεταβιβάσεις, κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές, υπεραξία και ΦΜΑΠ).
• Παρακρατούμενους φόρους ή προκαταβολές
• Ανακεφαλαιωτικούς πίνακες ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και δηλώσεις Intrastat.
• Φόρους κύκλου εργασιών και ασφαλίστρων.
• Τέλη χαρτοσήμου και κινητής τηλεφωνίας.
• Εισφορές, κρατήσεις ή τέλη υπέρ του Δημοσίου.
• Φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και τραπεζικών εργασιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραπάνω δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία που θα ισχύσει η νέα ρύθμιση και η πληρωμή ή η απόδοση των οφειλόμενων φόρων θα πρέπει να γίνει μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της αρχικής ή συμπληρωματικής δήλωσης.
Δυνατότητα να υποβάλουν αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις θα έχουν και οι φορολογούμενοι για τους οποίους έχει ήδη εκδοθεί εντολή ελέγχου κατά την ημερομηνία κατάθεσης της ρύθμισης. Ωστόσο από το μέτρο θα εξαιρούνται οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) και συνεπώς το χαράτσι της ΔΕΗ και ο ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.
Πέραν του προγράμματος «οικειοθελούς συμμόρφωσης», το υπουργείο Οικονομικών αναζητά πρόσθετες πηγές άντλησης εσόδων και από την περαίωση των υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια και οι οποίες υπολογίζονται συνολικά σε πάνω από 64.000. Ετοιμάζεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν το σύνολο των καταλογισθέντων φόρων καθώς και τα επιβληθέντα ποσά προσαυξήσεων και προστίμων με εκπτώσεις από 33% έως και 50% για να κλείσουν τις υποθέσεις χωρίς συνέχιση των ένδικων ενεργειών.
Εκτιμάται ότι το μέτρο μπορεί να αποφέρει στα δημόσια ταμεία επιπλέον έσοδα 100 έως 200 εκατ. ευρώ εντός του 2015. Μια άλλη κατηγορία εκκρεμών υποθέσεων αφορά τις μεταβιβάσεις, κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων σε περιοχές που δεν ίσχυε το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των τιμών και που λιμνάζουν στις εφορίες για πολλά χρόνια και για τις οποίες έχει δοθεί εντολή να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες και με ευνοϊκό τρόπο για τους υπόχρεους.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com