A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Προβλήματα αποχαρακτηρισμού μειονεκτικών περιοχών του Ν. Τρικάλων

E-mail Εκτύπωση PDF

siriza«Σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους του Νομού Τρικάλων από τον αναιτιολόγητο χαρακτηρισμό αρκετών κοινοτήτων ως πεδινών.»
Σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους ορεινών χωριών του Νομού Τρικάλων έχουν προκύψει από την απένταξη τους από τις μειονεκτικές γεωργικές περιοχές. Μία τέτοια διαφοροποίηση θα συνεπάγονταν τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων από μια σειρά ενισχύσεων που αφορούν στην στήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής. Αντίστοιχο ζήτημα ενδέχεται να προκύπτει και με τα θέματα των δηλώσεων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την τρέχουσα περίοδο. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Καλαμπάκας οι σχετικές δυσλειτουργίες αφορούν πάνω από 30 ορεινά χωρία, οι κτηνοτρόφοι των οποίων κινδυνεύουν να αποκλειστούν από σημαντικές αποζημιώσεις. Στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη ερωτά τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ποιες διαδικασίες προτίθεται να κινήσει άμεσα για να θεραπεύσει το πρόβλημα, διορθώνοντας τα λάθη, ώστε να μην υποβληθούν σε ταλαιπωρία οι κτηνοτρόφοι και να μην καθυστερήσουν οι σχετικές πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:
 Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Θέμα : Σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους του Νομού Τρικάλων και του Νομού Άρτας από τον αναιτιολόγητο χαρακτηρισμό κοινοτήτων τους ως πεδινών.

Σημαντικά προβλήματα προέκυψαν στους κτηνοτρόφους του Νομού Τρικάλων και του Νομού Άρτας, μετά από τον αιφνιδιαστικό χαρακτηρισμό πολλών χωριών των Νομών αυτών, που περιλαμβάνονται στις μειονεκτικές γεωργικές περιοχές λόγω της ορεινότητάς τους, ως πεδινών. Η απένταξη των χωριών αυτών από τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές συνεπάγεται τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων από μια σειρά ενισχύσεων που αφορούν στην στήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής. Αντίστοιχο ζήτημα προκύπτει και με τα θέματα των δηλώσεων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την τρέχουσα περίοδο.
Ο εν λόγω αποχαρακτηρισμός δεν μπορεί να αιτιολογηθεί καθώς όλα τα ορεινά χωριά των Νομών Τρικάλων και Άρτας περιλαμβάνονται από το 1981 στις χαρακτηριζόμενες ως μειονεκτικές γεωργικές περιοχές της κοινοτικής οδηγίας 81/645/ΕΟΚ, καθώς και στην επικαιροποίηση της από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ. Ενδεικτικά, η σχετική λίστα της κοινοτικής νομοθεσίας περιλαμβάνει 52 κοινότητες του Νομού Άρτας και 92 κοινότητες του Νομού Τρικάλων.

Επειδή αποτελεί απολύτως επείγουσα προτεραιότητα ο επαναχαρακτηρισμός των κοινοτήτων των Νομών Τρικάλων και Άρτας ως ορεινών
Επειδή οι συγκεκριμένες κοινότητες χαρακτηρίζονται ως μειονεκτικές, λόγω του ορεινού χαρακτήρα τους από την κοινοτική νομοθεσία από το 1981.
Επειδή αν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2015, για τους κτηνοτρόφους των εν λόγω Νομών.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Για ποιους λόγους εξαιρούνται από τις μειονεκτικές γεωργικές περιοχές κοινότητες του Νομού Τρικάλων και Άρτας και χαρακτηρίζονται ως πεδινές;
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να μην δημιουργηθούν εμπόδια στις δηλώσεις για τις ενισχύσεις των κτηνοτρόφων;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Δριτσέλη Παναγιώτα
Γεροβασίλη Όλγα
Κοδέλας Δημήτρης

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com