A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Συστάθηκε η πρώτη εταιρεία του ενός ευρώ

E-mail Εκτύπωση PDF
enaΠρεμιέρα έκανε χθες ο νέος τύπος εταιρικής μορφής που θεσπίστηκε πρόσφατα, η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) ή αλλιώς η «εταιρεία του ενός ευρώ». Η πρώτη ΙΚΕ συστήθηκε χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Μία από τις βασικότερες καινοτομίες της νέας εταιρικής μορφής είναι ότι το κεφάλαιό της μπορεί να είναι και ένα ευρώ κατ' ελάχιστον, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι κατά τη σύσταση της εταιρείας ή και μεταγενέστερα δεν μπορεί να ορισθεί μεγαλύτερο κεφάλαιο.

Παράλληλα αποσυνδέονται η εταιρική συμμετοχή και τα εταιρικά μερίδια από το κεφάλαιο, καθότι ενώ στις κλασικές περιπτώσεις της Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.) και της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) οι μετοχές και τα μερίδια αποτελούν τμήμα του κεφαλαίου και προσδιορίζουν το μέγεθος της συμμετοχής του κάθε εταίρου, στην ΙΚΕ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και αυτό διότι τα εταιρικά μερίδια ανάγονται όχι αποκλειστικά στο κεφάλαιο ως μοναδικό παρονομαστή, αλλά σε έναν ευρύτερο παρονομαστή που αποτελείται από την αξία του συνόλου των εισφορών (κεφάλαιο, εργασία, εγγυοδοτική ευθύνη).

Άλλα πλεονεκτήματα της ΙΚΕ έναντι των άλλων εταιρικών μορφών είναι τα ακόλουθα:

– Eχει περιοριστεί στο ελάχιστο το διοικητικό κόστος λειτουργίας (παραστάσεις δικηγόρων/συμβολαιογράφων, δημοσιεύσεις).

– Αποσυνδέεται η εταιρική συμμετοχή από το κεφάλαιο.

– Απλοποιούνται οι σχέσεις των εταίρων και η λειτουργία της εταιρείας.

– Προσφέρεται ευελιξία στη δυνατότητα επιλογής και μεταβολής μεταξύ ενός ακραιφνώς κεφαλαιουχικού σχήματος και μίας έντονα προσωπικής εταιρείας.

Η σύσταση της ΙΚΕ μπορεί να γίνει είτε στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) των κατά τόπους επιμελητηρίων είτε στους πιστοποιημένους με αρμοδιότητες ΥΜΣ συμβολαιογράφους, στην περίπτωση που η σύσταση γίνεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Βάσει των ερμηνευτικών εγκυκλίων που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου η διάρκεια της ΙΚΕ είναι ορισμένου χρόνου. Στην περίπτωση που δεν ορίζεται η ακριβής διάρκεια στο καταστατικό, ισχύει η δωδεκαετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του νόμου 4072/2012 δίνεται η δυνατότητα σε υφιστάμενες ΕΠΕ να μετατραπούν σε ΙΚΕ μέχρις τις 31 Δεκεμβρίου 2013, εάν αυτό αποφασισθεί από τη συνέλευση των εταίρων.

Η Καθημερινή

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com